bugün

la sagrada familia

herkes bu tüm zamanları aşmış alan parsons project şarkısı hakkında yazar. ama şarkıdan önceki konuşma pek bilinmez. işte, bir yerlerde buldum. yazıyorum:

in recent times, there is no-one who could approach, at all, to antonio gaudi. he started a new cathedral, in barcelona, it is called sagrada familia or holy family. and the sad thing is they could try to finish it, but i don't think they can ever do it.

türkçesi: *
son zamanlarda, antonio gaudi'nin yanına dahi yaklaşabilecek hiçbir kimse yoktur. o, barcelona'da sagrada familia veya kutsal aile denilen yeni bir katedrale başladı. üzücü şey onların yapıyı bitirmeye çalışabileceğidir, ama hiç yapabileceklerini sanmıyorum.

hmm. işte burada yanıldın sevgili alan parsons project. yapıyı bitiriyorlar. evet, bitiriyorlar, hatta içinde 5 yıldır ibadet bile ediliyor! bu şarkı yazıldıktan sonra dünyada eşi benzeri olmayan bir iç mekan yaptı adamlar. o kadar turist akıyor ve paralar geliyor. adamlar da bir şaheser yapıyor.

yapı 2026'da bitecekmiş. işte en yüksek kuleye çıkıp bu şarkıyı dinleyeceğim. o zaman belirsizlikler anlam kazanacak, açığa çıkacak.