bugün

allahın kökeni

bir yaratıcı olduğuna inanmayan ve kainatta var olan düzenin tesadüf eseri oluştuğunu iddia eden insan bana aşağıdaki olayın izahını bilimsel olarak yapsın.

aksi halde kangurunun kesesindeki 4 memeden hepsinin ayrı birer beyni, düşünme, idrak etme, olayları ve gelişmeleri yorumlama, karar verme ve eyleme geçirebilme yetenekleri olduğunu kabul etmek gerekir ki, bu da ne derece akıl karı orası size kalmış.

buyrun okuyalım;

--spoiler--

kanguru yavrusu, henüz 1 santimetreyken ve hiçbir organı gelişimini tamamlanmadan annesinin içinden çıkar ve 3 dakikalık bir yolculuk sonucunda annesinin cebine ulaşır.

Anne kangurunun kesesinin içinde dört ayrı meme bulunur. Bu memelerden birinde, bu yavru için kıvamı ve ısısıyla özel hazırlanmış bir süt vardır. Diğer üç memede ise yeni doğmuş bir bebek kanguru için değil, yaşı daha büyük bir yavru için hazırlanan süt vardır. Bu yavru, birkaç hafta sonra ilk emdiği memeyi bırakacak ve yaşına göre olan memeyi emmeye başlayacaktır. Biraz daha büyüyünce ise bir ötekine geçecektir.

şurası önemli;

"şimdi düşünelim: 1 cm boyundaki minicik kanguru yavrusu, bu dört memeden hangisini seçeceğini nereden bilir? Anne kangurunun dört memesine bu kadar farklı özellikteki sütler nasıl yerleşmiştir? Ayrıca yeni doğan yavrunun emdiği süt diğer memelerdeki sütlere göre daha sıcaktır. içerdiği besinler de daha farklıdır. Bu sütleri anne kanguru mu hazırlayıp, ısıtmıştır? Her yavruya en uygun besinleri kendisi mi yerleştirmiştir?"

Tabi ki bunların hiçbirini anne kanguru yapamaz. Anne kangurunun, kesesindeki sütlerin özelliklerinden haberi bile yoktur. Ne memelerindeki sütün sıcaklığını hesaplayabilir, ne sütlere farklı özellikler vermeyi, ne de içinde ne tür besinler olduğunu..

kaldı ki kangurular içgüdüleriyle hareket eden, insanlar gibi algılama, düşünme, idrak etme ve eyleme geçirme gibi kabiliyetleri olmayan canlılardır. bütün bunlara rağmen kendi kontrolünde bile olmayan bu olaya nasıl müdahil olup ta sürece yön verebilirler.

Bu arada, birinci yavru daha cebin içindeyken, yeni bir kardeş tırmana tırmana keseye gelir. iki kardeş aynı cepte ve birbirine hiç zarar vermeden uzun bir süre yaşarlar. Her yavru, içinde kendi yaşına uygun sütün bulunduğu memeyi emer. Bu bebek kangurular emecekleri memenin hangisi olduğunu nereden bilirler?

--spoiler--

sadece bir kangurunun vücudunda bu kadar harikulade bir olay gerçekleşirken, kainatta, çevremizde, doğada daha birçok akılalmaz olay varken, olayları bir kelimenin kökenine indirgeyip büyük resmi görmeyi reddederek, basit bir araştırmayla çürütülecek iddialarla tüm bu gerçekliklere gözleri kapamak ne derece akıl alır iş orası da ayrı konu.