tomas sivok

görülen o ki beşiktaş'tan ayrılacak olan stoper.

yıllardır çektiğimiz düşük kalite stoper sıkıntısı içerisinde kalitesiyle, duruşuyla, kumaşıyla, verdiği güvenle kalburüstü görüntü veren tek adamdı. sahip olduğumuz stoperler ya kalitesizdi, ya tecrübesizdi, ya oyun aklı zayıftı, ya ne yapacağı belli olmazdı...
bu adamın ne vereceği belliydi hep. bir tık üste atardı bizi defans açısından.
duran top kıtı beşiktaş'ımın duran toplarda tek gol silahıydı. bu adamın defans açısından bizi bir tık yukarı atması ve attığı sürpriz duran top golleriyle az puan toplamadık.

ama yaşı geldi 31'e. sakatlanıp duruyor. yeni de bir vizyon edinmişiz 2 senedir. genç-gelecek vaat eden oyuncuları alıp, takım olarak gelişim kaydedip, takım olarak başarı yakalamayı amaçlamışız. bu şartlarda her ne kadar kendisini sevsem de, gitmesinin doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.

yerine gelecek kişi Alexander Milosevic imiş. hayırlı uğurlu olsun. 900 bin euro maliyeti varmış, yaşı 22 imiş, gelecek vaat ediyormuş, isveç milli takımı oyuncusuymuş... bir vizyon belirlediysen kendine, ve bu vizyon az önce anlattığım vizyonsa; yaptığın hareket son derece tutarlı.

iyi senaryo; Alexander Milosevic gerçekten scout ekibimizin müthiş bir başarısı olur, 3-4 yıl müthiş top oynar, gelişir, takımı geliştirir, 10 milyon euro'ya da okutursun; yüzde bir milyon başarılısın.

kötü senaryo; zaten sakatlığından dolayı çok yararlanamadığımız bir adam yerine getirdiğimiz gelecek vaat eden adam fos çıkar; elinde ersan var, franco var, atınç var, bir de milosevic var; 4 kişiyle ligi tamamlar, sezon sonu daha iyisini getirirsin. kaybın 900 bin euro.

bence çok mantıklı. beşiktaş'ım için dileğim; iyi senaryonun gerçekleşmesi. dilediğimiz takıma kavuşmaya bir adım daha yaklaşmış oluruz böylece.