bugün

zaman

tamamen şişirme bir tiraja sahiptir.

bakınız:
http://www7.gazetevatan.c...;Categoryid=4&wid=102
http://www7.gazetevatan.c...;Categoryid=4&wid=102
http://www7.gazetevatan.c...;Categoryid=4&wid=102
http://hurarsiv.hurriyet....id=5012633&yazarid=39
http://www.sabah.com.tr/2...03/13/yaz1356-30-138.html
http://www.cumok.org/html...ya/040615hcetinkaya_1.htm
http://www.abcturkiye.org/

şu da bir alıntı: "kuzenim bu cemaatin dershanesine gitti ve her sınıfın yarısını kurayla (ya da bazı sınıflarda deneme sınavlarındaki başarılarına göre sınıfın başarılı yarısını) bir kaç ay parasız zaman abonesi yapıyorlar ve her sabah şubeye 120 gazete geliyor... gazeteler her şubenin girişinde yer alıyor... dershane hocaları, abiler falan sabah yukarı çıkarken gazeteleri alıyorlar. haricen hepsinin evine her gün ayrıca dağıtılıyor bu gazeteler... bu iki örnek bedava dağıtılan aboneliklerin sadece 2 yolu.."

***

küçük bir örnek olması açısından, hürriyet,vatan, milliyet ve sabah gibi gazetelerin internet adresleri ile zaman gazetesinin internet adresi ziyaretçi sayısı bakımından karşılaştırıldığında bu sonuç çok daha net biçimde ortaya çıkıyor.

http://www.alexa.com/ adresinde, "movers & shakers traffic graph" yazısının hemen altındaki kutucuklara söz konusu gazetelerin adreslerini yazarak "compare sites" butonuna tıklarsanız, karşılaştırma sonucuna ulaşabilirsiniz.

hatta kolaylık olması bakımından, sonucun ekran görüntüsüne şuradan bakılabilir: http://img522.imageshack.us/img522/4376/zamaniq1.jpg
üsteki kırmızı çizgi milliyet'e, onun altındaki yeşil çizgi hürriyet'e, biraz daha alttaki siyah çizgi sabah'a, en altta uzanan iki çizgi ise zaman ve vatan gazetelerine ait.