bugün

sevgiliniz tecavüze uğrasa ne yaparsınız

Kimi godoşlar sevgililerini suçlu bulup terk edecektir. Ne acı, ne büyük ayıp... En az tecavüzcü kadar aşağılıktır işte o zihniyettekiler!... Destek olmak, ona yardım etmek, kaldırıp ayağa yaralarını sarmak dururken, zaten dehlizlerde can çekişen o ruha, bu ihanet; ikinci tecavüzdür!

Bilmem anlatabildim mi?

insanların kültürlerine, aldıkları terbiyeye ve görüşlerine saygım sonsuz ancak şu husus gözden kaçırılmamalıdır: bir mini etekli nasıl insanları tahrik edebiliyorsa; bir türbanlı da aynı etkiyi yaratabiliyor. Bu söylediğimi kimi çevreler kabullenemiyor, "türbanlı kızın neresi tahrik unsuru" diyor, kardeşim inanamıyorsun ama o kızın başındaki türbanın rengi bile tahrik unsuru sayılabiliyor.

Gerçek bir olaydan örnek verelim konumuz tayt: adli bir vakadır, olay tecavüz ve tecavüzcünün hakime yaptığı savunma; beyaz tayt giymişti tahrik oldum demesi ve akabinde; cezadan indirim almasıdır. inanabiliyor musunuz? Bu savunma ile adam cezadan indirim aldı...

Sokaklarda görüyorsunuzdur esnafı, genci, yaşlısı; 13 bilemedin 14 yaşında göğüsleri daha yeni belli olmaya başlamış, poposu yeni yeni şekil almış kızları nasıl özenle ve vahşice dikizliyorlar... Bu dikizlenen kişinin giyimiyse hiç önemli değil... Türbanlıysa örtünün renginden; gözüne, dudağına; pardesüsünün kalıbından, ayağındaki ayakkabının çeşidine kadar aklınıza gelebilecek her şey birer tahrik unsurudur.

Şimdi tüm suç kızlarımızın mıdır? Çuval dahi giydirseniz, çarşaflara bürüyüp, eve dahi kapatsanız. Bu tecavüzlerden, bu iğrençliklerden nasibini alabiliyor insanlar... Ne yazık!

Konunun, bu acımasızlığın, en büyük nedeni ise ataerkil yapı, kızların ve erkeklerin yetiştiriliş şekillerindeki farklar, kız çocukları üzerindeki baskıdır. Benim ailemde de torununun daşşağına üzüm sürüp yiyen insanlar var! Bu zihniyetin erkeğe tanıdığı sınırsız yetki ve imkân işte tüm bu iğrençliklerin sebebidir.

Godoş, kelimesi ile entry girmiş olmamın sebebi ise, atıp tutanların aynı olay ana ve bacılarının başına gelmesi durumunu gözardı etmeleridir!

Hayatın böylesi acımasız bir tokadı ne zaman ve kime atacağı bilinmez!

Ayrıca erkek olmak, tecavüzden kurtulmaya yeterli bile değil düşünün Ankara kaldırımlarını ne kadar çok travesti kartı var? Amiyane tabirle; götçü, oğlancı, ibne de çok bu ülkede...

Edit: imla + genişletme.