bugün

doğum günü paradoksu

5 numarali entari hariç, diğerlerinin, başlığa sıçan, ne olduğundan haberi olmayan ve yüksek ihtimalle ergen kankilerimiz tarafından kusulmuş entariler silsilesi.. kısa devre yaptım amk.
23 kişiden herhangi ikisinin doğum günlerinin aynı olma olasılığını %50.7 veren denklem. adına paradoks diyorlar..
halbuki bu teoremde paradoks falan yoktur.. 23 sayısının, %50 oranına ulaşmak için, düşünülenin çok altında bir sayı olması sadece insanı şaşırtır hepsi o. ama tavşan ile kaplumbağa öyle mi amk. serengeti kavşağında, aslan ceylana hiç kavuşamamalı diyor, ne güzel. belgeseller hep böyle olsa keşke.. her şeyin anlık gidişatını görsek de, geleceği bilebilsek, sonra neydi laplace şeytanı gelip götümüzü s.kse, çok pardon. rakı içse böyle olur muydu hiç! olmazdı.. tavandaki sinekten sana ne amk.. neymiş efendim, bu şarap fıçısının eğrisinin altındaki alan nedir acaba! götüne gitsin o eğri.. rakı şişesi düz, hesap gerektirmez.. tekel çok bozdu gerçi, eğrilik falan.. ağız tadıyla içemiyoruz..üremek için 1 yıl bekleyen, sonra o da üreyen tavşanlar var ya.. onlar da sevsin sizi..
toplumda işsiz insan olmamalı değerli muhterem.. işsizlik iyi bir şey değil.. adam kafayı dağa yoruyor, yıldıza yoruyor, tavşan sayısının artışına yoruyor.. bu nedir amk, şu saatte.. gidin sevişin lan ibneler..