bugün

death note

Bana göre Modern çağın en büyük polisiyelerinden biri haline gelecek olan anime ve manga serisi.Şimdiden 3 tane sinema filmi var bile; ayrıca son sinema filmi Hideo Nakata tarafından yapıldığı için hollywood tarafından taklit edileceğine kesin gözüyle bakabiliriz.zira hollywood nakata'nın her çalışmasını taklit etmiştir. (bkz: ringu) (bkz: dark water)
Anime serisine dönecek olursak daha dün bitirdim seriyi ve bir animesever olarak ağzım açık kaldı desem yalan söylemiş olmam.daha ilk bölümüyle sizi kendisine sıkı sıkıya bağlayan bir seriden bahsediyoruz; Light'ı ilk bölümde defteri hiç çekinmeden, hakimlerin kalem kırma hareketlerine benzer bir hareketle,çoşkuyla doldurmaya başladığını görünce tüylerimiz diken diken olur.ilerleyen bölümlerde Light'a hem kızarız hem de bazen kısık bir iç sesle onaylarız; ve defter bizde olsaydı hangi isimleri yazardık diye hayallere dalmış olarak buluruz kendimizi ve ister istemez dünya halklarının başına bela olmuş isimler aklımıza gelir. (bkz: bush)


--spoiler--
daha sonra L çıkar karşımıza.Yüksek iq'a sahip olan beynini devamlı glikozla besleyen, kambur bir şekilde yürüyen bu dahi dedektif'e hayran oluruz, onun erken ölümüyle yıkılırız.Daha sonra onun yerine geçen ve ona fazlasıyla benzeyen dedektif n'ye razı oluruz.
--spoiler--

anime anlatmakla bitmeyecek bir aksiyona sahiptir.ilk bölümüyle kendini bize bağlayan anime yine nefes kesen 36. ve 37. bölümüyle şanına layık bir biçimde biter.Bittiği zaman eğer heyecandan kalp krizi geçirmemişsek şükreder buluruz kendimizi.