bugün

plazma

bugün küçükyalı‘ da bir börekçide otururken yan masadaki mavi gözlü 52 yaşındaki amca ‘‘ fal bakayım size‘‘ dedi. arkadaşımla bir şaşırdık ‘‘ e hadi‘‘ dedik. hayır afedersiniz de aklımı ve çaresizliğimi sikeyim medet umduğum adamın tipini tarif edeyim de nasıl çaresiz olduğumu anlayın. kırmızı polo yaka bir şey görünüyordu mavi beyaz çizgili kazağının altından. evsiz tiplerden değil he, kendi evi var, bir köpeği 13 kedisi var. şimdi 1 köpek 13 kedi yerine ilerde 13 köpek 1 kedi olarak ben de besleyeceğim için bu garip gelmedi ama o mavi beyaz kazak üstüne lacivert bir yelek giymiş. leş kokuyor. öyle böyle değil ama. çakır mavi gözleri var tek göz kapağı aşağı sarkmış, dişler full çürük ve sigarayı ısırarak içiyor. sohbet ediyoruz akrep erkeğiyim ben dedi. bana burcumu sordu, akrep deyince hislerin kuvvetlidir benim dört tane perim, sırtımda da peygamber benim var dedi. işini sordum hayatı boyunca kadınlardan geçindiğini söyledi, dört kadınla evlenmiş, de boşanmış son eşinden. karılar zengindi onlardan geçindim, iş yapmadım hiç. zamanında jigololuk yaptım dedi. bu şekilde muhabbet akarken ( ne kadar akabilirse) açtı fincanı ‘‘ sen 30 yaşında evleneceksin. 2 kızın olacak. mayıs ayının 16 veya 17 sinde iş görüşmen var. (bkz: plazma) gibi bir yerde 7 veya 8. katta çalışacaksın, çizimle ilgili işin dedi.
neyse tabağa geçince ‘‘ bak, sıkma canını kurandan ayetler vereceğim, oku onları yıldızın düşük ametis taşı kullan. dünün ağırlığını bugüne, bugünün sıkıntısını yarına taşıma‘‘ dedi. arkadaşımın tabağını açtı ve aynılarını söyledi. o da (bkz: plazma) nın 7 veya 8. katında çalışacakmış, mayısın 17 veya 18 inde de iş görüşmesine gideceksin dedi.
benim için plazma bu demek.
adam gittikten sonra ‘‘ kafamı sikeyim ben ya‘‘ dedim, arkadan garson geldi ‘‘ tutuyor mu falı? bende baktıracağım da‘‘ dedi. ‘‘ saçmalamayın allasen. suratım sirke satıyor görmüyor musunuz‘‘ dedim. ‘‘ elinde şarapla gezer, sokak köpeğini aldı evine onu besliyor facebookta 102 takipçisi var beni ekledi‘‘ dedi. kahkaha attım.
kuranı hatmettiğini söylediğini söyledim ‘‘ bilemedim ki ben, insan şarap içerken kuran okur mu‘‘ dedi. ‘‘ben de alkol kullanıyorum ama okurum da‘‘ dedim. ‘‘ iyi de siz şimdi ayıksınız mesela, onun kafası da güzeldi az önce‘‘ dedi. şaştım kaldım