bugün

kobane düşerse türkiye düşer diyen kürt

kıt coğrafya bilgisiyle, türkiye'yi kendilerine yardım etme mecburiyetine sokmaya çalışan kürttür.

lan hırbo,
türkiye zaten halihazırda ışid ile komşu.
kobane düşse de komşu, düşmese de...yani adamlar sınırımıza çoktan dayanmış vaziyetteler, ama bize bir zararları var mı?
yok...

buyrun harita ile açıklayalım;
görsel
herkesin bildiği gibi, suriye en uzun kara sınırına sahip olduğumuz komşumuz. suriye ile olan kara sınırımızın uzunluğu tam 911 kilometre.

işte bu 911 km kara sınırına sahip olduğumuz suriye ile münasebetleri sağlamak amacıyla toplam 12 adet sınır kapısına sahibiz.
alttaki görselde de görebileceğiniz üzre, bu sınır kapılarının suriye tarafındaki kısımları çeşitli güçlerin kontrolü altında;
görsel

bu 12 sınır kapısından sadece 1 tanesi meşru suriye hükümeti tarafından kontrol edilirken, 2 tanesi öso'nun, 4 tanesi pyd-pkk'nın ve geri kalan 5 tanesi de ışid'in kontrolü altındadır.

yani bu şu demek, türkiye'nin ışid ile defacto da olsa sınır komşuluğu bulunmaktadır.

kobane denilen ve kürtlerin neredeyse uğrunda destanlar yazdığı yer ise türkiye'nin suriye ile olan 911 km'lik kara sınırının yalnızca 50 km'sine tekabül eder ve bizim mürşitpınar dediğimiz mevkideki sınır kapısının tam karşısıdır.
görsel

"kobane düşerse türkiye düşer" diyen dallamalar, kobane'nin hemen 40 km batısında bulunan jarablus/karkamış sınır kapısının halihazırda ışid kontrolünde olduğunu da bilmemeleri mümkün değildir.

hal böyleyken, ışid salak mı ki türkiye'ye saldırmak için illa ki kobane/mürşitpınar kapısını ele geçirip saldırsın. türkiye'ye saldıracak olsa hemen kobane'nin yanı başındaki jarablus/karkamış hattından pekala rahatlıkla saldırabilir. ya da yine kendi kontrolü altındaki diğer sınır bölgelerinden türkiye'ye girebilir.

peki bu "kobane düşerse ışid türkiye'ye girer" mantığı nedir allasen?
var mı mantıklı bir açıklamanız?
elbette yok.
ama benim var.

bu saçmalığa sebep olan, içine düşmüş olduğunuz çaresizlik. işte bu çaresizlik size götünü yiyemcilik yaptırıyor.

kıyamam ya,
direniş dediniz, hatta ileri giderek "stalingrad"a benzettiniz, yetmedi aba altından sopa göstererek türk kamuoyunu yanıltma peşindesiniz.

siz bizim için endişe etmeyin ey kekolar.
ışid'in türkiye ile işi olmaz, olamaz. zira türkiye size büyük geldiği gibi, ışid'e de 10 gömlek büyük gelir.
bu konuda şansınızı abd'nin kucağında denemeye devam edin.

bu arada çok iyi biliyorsunuz ki ışid'in asıl hedefi kobane değil bağdat ve ırak'ın tamamı. yani aslında sizi pek siklemiyorlar, yoksa kobane'nin çevresi olduğu gibi, merkezi de çoktan düşmüştü. neyse, dua edin de sam amca uçaklarını her gün göndersin.

yoksa kobane gider, göt gider, benden söylemesi...