bugün

pek yakında

harkulade bir film. cem yılmaz'ın 2. hokkabaz'ı olmuş pek yakında. yer yer hüzünlendiren, yer yer eskilere götüren, haliyle de yer yer güldüren, hatta kopartan bir film.

--spoiler--
göndermelere bayıldım ben öncelikle.
hababam sınıfı hafize ana'nın zili, davaro'daki mikser, gülyabani, baytekin...hakikaten lan baytekin'i nereden akıl ettiniz?(burada muhtemel ki sunay akın devreye girmiştir)
hele hele o eşkiya filminin final sahnesi, filmlerde yer alan isimsiz kahramanlara göndermeler(1. polis, 2.polis, 3. polis) daha ne olsun.
sırasıyla saygı duruşunda bulunulan filmler;

-eşkiya
-hababam sınıfı,
-davaro,
-her şey çok güzel olacak,
-süt kardeşler.

tabi bunlar alelade seçimler değil.
özellikle mazhar alanson ve nurgül yeşilçay'lı sahnede mazhar alanson'un;
"saçmalama altan..." repliği, bizi yıllar öncesine, cem yılmaz'ın ilk dönemlerine götürdü ki, cem'in de yapmak istediği zaten buydu, burada "bakın ben nereden nereye geldim" mesajını iyi verdi cem yılmaz.
bir babanın yuvasını kurtarmak için çırpınışları, kadınların bazen burnunun ucundaki değeri farketmeyişini çok güzel işlemiş cem.
film içindeki film, yani "şahikalar" biraz daha fazla yer bulabilirdi bence.

ayrıca filmde en çok eleştirilen şey "ürün yerleştirme" olayı. pepsi co ürünleri pek çok sahnede yerleştirilirken, turkcell bir sahnede ama çok can alıcı bir noktada yerleştirilmiş. gayet normal, sonuçta o sette yanan elektrikten tutun da içilen "latte"(!)ye kadar her şey masraf.

bir de küfür olayı var çok eleştiri alan.
ulan küfür hayatımızın bir gerçeği değil mi sanki? bu küfür olayını eleştirenler sanırsın ki gerçek hayatta birer salon beyefendisi/hanımefendisi kıvamında yaşıyorlar. hasiktirsinler amk.

ha, bir de unutmadan;
"kim siker lan çağlar çorumlu'yu..."
--spoiler--

sözün özü güzel film efendim. gidiniz ve izleyiniz. muhtemelen imdb puanı 8.5 ve üzeri olacaktır.

teşekkürler cem yılmaz...