bugün

barış manço ya sanatçı diyen sanatı bilmiyordur

Başlığı açanın fikriyatını netçe belirtmeyip açıkça kıvırttığı görüş.

Barış Manço anneannesine "Gül Pembe" gibi bir şarkı yazmış Anadolu Rock kurucularından, onun için özgün tarzda müzik yapan Ahmet Kaya ile karşılaştırılması elma ile armutun karşılaştırılması gibi bir durum ortaya çıkarır ki başlığı açan arkadaşım topyekün sanattan anlamadığını en basit şekilde bu hipotez bile gösterir.

Bunun yanında Barış MANÇO'nun karşısına Cem KARACA Erkin KORAY, Moğollar vesair'i çıkarmak yerine Ahmet KAYA'yı gizli şekilde sürmekte Barış Manço'nun sanatından değil de ideolojik duruşundan rahatsızlık duymak, Türklüğünden rahatsızlık hissetmektir kanımca. Çünkü Barış MANÇO milliyetçi bir kişiliğe sahip olmasına karşın bunu Ahmet Kaya'nın kürt milliyetçiliğini öne çıkardığı gibi öne çıkartmamış, sadece sanatçı olarak kalmış, eli kanlı, ülke evlatlarının kanına girmiş birini öven biri olmamıştır.

ideolojik olarak açılan en az 10 tane Barış Manço başlığı var bu sözlükte ki ergenler yazıp duruyor üzerine. Son söyleyeceğim şu dur ki bu ülkede herkes Barış MANÇO'yu sever ama herkes Ahmet KAYA'yı sevmez. Çünkü birisi sanatının yanında insan olarak da örnek bir kişidir diğeri sadece güzel şarkılar söylemiştir. Sırf bu yüzden bile sanatçı ünvanını karşısına çıkarılan herkesten daha çok hak etmiştir.

Hadi öpt. Kib. Bye.