bugün

sınır ötesi operasyonu

karşı çıkılıyormuş!

anlamakta zorlanıyorum. ne bekliyordunuz ki? ne yapılabilir? askerin karakollarda bekleyerek teröristlere açık hedef haline gelmeye devam etmesini mi istiyorsunuz? orduya yüklenip duranlar nasıl bir çözüm üretiyorlar?

asker sınır ötesinden tertiplenen saldırılara karşılık vermesin, karakollarda beklesin dışarı adımını atmasın! siktiğimin pkk'lıları da sınırın öte yanında devasa kamplar kursun, palazlansın, örgütlensin, eğitilsin, kafasına estikçe de türkiye topraklarına sızıp karakollara roket yağdırsın! bunu mu istiyorsunuz! kimden yanasınız!

durup beklemeye devam edildiği sürece binlerce genç bu şekilde toprağa düşecek! yıllardır basiretsiz siyasiler yüzünden toprağa düştüğü gibi! eğer siz pkk'yı besleyen barzani gibi çapulcular karşısında mehteran takımı edasıyla, hatta o kadar bile olamayarak bir ileri iki geri kıvırıp duruyorsanız bu örgütün sempatizanlarına da moral verir ve örgütün katılımlar yoluyla palazlanmasına vesile olursunuz! ya durduğun yerde durarak, bekleyerek binlerce daha ocağa ateş düşüreceksin ya da daha fazlası olmasın diyerek büyük bir saldırıya geçecek, barzani gibi çapulcuların tepesine yumruğunu indireceksin!

orduyu yıpratmak adına hiç bir fırsatı kaçırmayanlar, on beş askerin toprağa düştüğü şu zaman zarfında bile iğrenç, aşağılık siyasi çıkarları uğruna orduya alttan alttan saldırmaya devam ediyor!

bunca yıldır iktidarda ben mi vardım! bunca yıldır ülkeyi genelkurmay başkanı mı yönetiyordu! madem üretilecek siyasi çözümler vardı nerede bunca yıldır o çok demokrat hükümetiniz ulan! madem bir şeyler yapılma şansı vardı, bunca yıldır niye beklendi! şimdi aman toz konmasın diyerek uğruna askeri karaladığınız hükümet neredeydi! ne-re-dey-di!

hükümet, pkk'nın şehirdeki gelir kaynaklarını kurutmak için ne yaptı! hükümet, pkk'nın avrupadan uyuşturucu kaçakçılığı yoluyla sağladığı maddi desteği kesmek için ne yaptı! hükümet pkk'nın şehir unsurlarını temizlemek için nasıl bir girişimde bulundu! hükümet güneydoğulu gençlere nasıl bir kültürel yaklaşımda bulundu! hükümetin güneydoğuda nasıl bir sosyo-ekonomik çalışması oldu! nasıl bir istihbarat ağı geliştirdi! nasıl bir siyasi irade gösterdi! ne halt etti de şimdi orduya yükleniyorsun!

genelkurmay başkanının bundan çok daha uzun zaman önce, çok daha uygun şartlar altında istediği sınır ötesi operasyon izni için ne gibi bir çalışma yaptı bu hükümet! ya peki şu an? ordu kuzey ırak sınırında toplanmış bekler vaziyetteyken, sen hala "dur biraz bekleyin orada, ben bi bush'a sorup geleyim" diyorsun! nerede senin siyasi iraden! ordun sınırda bekliyor, açık hedef halinde. ama bop'un eşbaşkanı olan başbakan hala bush'a akıl danışma telaşında! senin "'pkk'nın elindeki abd silahları konusu yeni değil'" diyen başbakanın pkk'nın elinde 800.000'den fazla abd kaynaklı silah olduğunu bilmiyor mu sanıyorsun! istihbaratıyla dünyayı inleten abd'nin bu silahların akıbetinden haberi olmadığını mı sanıyorsunuz! kimden medet umuyorsunuz hala!

sırf kendi siyasi çıkarlarının önünde engel teşkil ettiği için her fırsatta orduya yüklenmeye, ordunun altını oymaya çalışanlar, ordunun şu an yapması gereken şeyi yapmak üzere olduğunu anlasınlar! bu ordu, bu ülkenin ordusudur ve bilmem neyin uşaklarına rağmen ordu bu ülkenin üniter, laik ve demokratik yapısının teminatı olmaya devam edecektir!