seda sayan

2 eşini öldürmüş bir katili programına alan ve onun üzerinden açıkça reyting yapmaya kalkışan, buna kızanlar olunca da "siz kimsiniz" diye programında çemkiren ünlü. ne yapmış da ünlü olmuş derseniz, vallahi de billahi de bilmiyorum. ses yok, görüntü yok, oyunculuk da yok... ne var da bu kadında bu kadar meşhur oluyor, hakkaten anlamıyorum. ama sonra türkiyede olduğumuzu hatırlıyorum. ajdarı bile şaka şamata derken ünlü yaptıysak senin neyin eksik be seda!

yahu kardeşim, kaç yıldır söylüyoruz. bu rtük ona buna abidik gubidik sansürler uygulayacağına önce şu tarz programların yapılmasına engel olsun. katilleri programa çıkarıp konuşturanlar mı ararsın, gelinlerle kaynanaları kapıştıranlar, normalde emniyet görevlilerinin vs çözmesi gereken vakalara burnunu sokup reyting için hafiyelik yapanlar mı ararsın... ne ararsan var anasını satayım. kardeşim yaptırmayın şunları. bakın bunun çok tehlikeli sonuçları olabilir. zaten bunların izleyicilerinin zeka seviyeleri insan sağlığını tehdit edecek kadar düşük, yarın bir gün maazallah kendi başlarına detektifçilik oynamaya da kalkışabilir o insanlar. ulan yargısız infaz yapıp ne olduğunu anlamadan şüphelendikleri insanları linç edebilirler. hepsinden daha yaygın olanı da, bu izledikleri şeyler sonucunda şiddeti ve vahşeti kendi kafalarında normalleştirebilir, onu basit bir şey olarak görmeye başlayabilirler.

seda sayan bu işten para kazanan birisi işte. programa çıkardığı herif bir katil. neymiş efendim, bu adamları çıkarıyormuş ki bizim kadınlarımız daha akıllı olsunlarmış, insanımız bilinçlensinmiş bilmem ne. ulan bir de aldığı konuklar yerli yersiz çemkiriyorlar, sürekli bir prim yapma çabası içerisindeler falan...

başkalarına sorana kadar kendine sor seda hanım. ben kimim ki bu topluma ahlak dersi vereyim diye. sen ahlağınla mı geldin oralara? büyük üniversitelerde psikoloji, felsefe vs okudun da mı ahkam kesiyorsun orada? hukuk profesörü müsün yoksa da bu olayları aydınlatmaya kalkışıyorsun? sen kimsin ulan asıl?

peşin not: mevzubahis programın büyük kısmını izledim, evet. hiç öyle zaplarken denk geldim falan diye de yalan uydurmayacağım. normalde tv izlemek huyum değildir. son iki senede toplasanız üç dört gün belki izlemişimdir televizyon. ama öyle bir şey ki, o gün kırk tane kanalı zapladım, ya evlilik programları, ya dedektifçilik oynayan müge anlıvari programlar, ya bilmem ne... en sonunda internette de daha önce denk gelmiş olduğum katili görünce anneme "aha bak, bu adam 2 karısını öldürmüş" dedim ve orada kaldım. yani öyle bir şey ki, hakikaten ya bunu izleyeceksiniz, ya müge anlı, ya da ahlaksızlıkta son noktaları vuran izdivaç programlarını... şimdi düşünüyorum da, bu ülkenin insanının bunları izleyip de bir gram ahlaka sahip olabileceğini düşünmüyorum.