bugün

sünnet düğünü saçmalığı

türk insanının erkeğe, erkek çocuğuna bir başka önem verdiğinin simgelerinden biridir diye düşünüyorum.
şimdi biz öyle bir milletiz ki ister dinden kaynaklı ister değer kaynaklı de bir bokluğumuz var arkadaş.
dinden giriyorum, miras konusunda erkek iki misli pay alır, amaç evlendiği zaman karısına çocuklarına bakmak içinmiştir. e hadi tamam madem diyecek olurum ki, kadın kimsenin çoluğu çocuğu olmayacak mı, ya da bu kadının bir ailesi olmayacak mı? e ona da kocası baksın. ya kocasından ayrılırsa? ee aman bee... doğru ya biz böyle insanları toplumdan dışarıya itip, onlara orospu gözüyle bakıyoruz. dul kadın gördü mü ağzımızın suyu taşaklarımıza varıyor.
kadın okumaz, eşine çocuklarına kul köle olur. ,geçen gün kitapçıdayım, kitap alıcam yeni bi' stand açmışlar. dini kitaplar var standda. kitapçı benim istediğim kitabı almaya gitti dedim bir göz atayım ne yazıyor.
elime aldım kitabı rastgele bir sayfa açtım. yazıyor; kadın kişi erkeğini mutlu etmek için şu şu pozisyonda olmalı, şu şu kıyafetleri giymeli. işte kocası bunu bunu isterse bunu bunu da yapmalı. yazmış da yazmış alim geçinen hırbo dayının biri. baktım hani kadının cinsel ihtiyacı durumunda erkek ne yapmalı gibisinden. bi bok yok!
hay dedim evveliyatını sikeyim ben senin.
diğerini açtım. peşin hüküm verme bakalım diğerinde neler yazıyor.
kitabın yazarları farklıydı.
dinin vecibeleri gibi bir kitaptı. yazıyor işte kadın erkek islama göre nasıl olmalı nasıl giyinmeli. bu daha boktan çıktı. yok kadın 9 yaşında kadın olurmuş, örtünmesi lazımmış. erkek 11 yaşındaymış. hay ben senin be. daha çocuk bunlar bu yaşta be. çocuğu eğitmek yerine örtmeye davet ediyor resmen kitap. sonra kadın evden fazla çıkmamalı, şu şu namazları kılmalı ki hayırlı kısmeti olsun. eğitim kısmına gelince dini kitaplardan isim vermiş. çocuklarınıza okutun diyor. ezberletin diyor. her şey dini eğitime göre olmalı demiyor, olacak! diyor bildiğin.
bu alimler islamı yaymıyor, islam hakkında bilgilendirmiyor bunlar bildiğin dini empoze ediyor.

sonra toplum değeri kısmı var bir de bunun.
kız çocuğu etek giyemez, işte etek boyu buysa orospudur.
kız çocuğu okula gönderilmez, evden çıkarılmaz, işte kızlı erkekli oturulmaz. kızlı erkekli gülünmez. e hay ben sizin artık.

her türlü damgayı yiyen kadın, her türlü yükü yüklenen kadın, her türlü zorluğa şiddete, hakarete göğüs geren kadın, çocuk doğuran kadın, sikilen kadın, ee ne kaldı geriye. bir de öldürüyoruz biz bu kadınları.

madem bi cemiyet yapıyorsunuz. oğlanın pipi gidiyor. seviniyorsunuz oğlum adam oldu diye.
bir eğitimsel süreci de olmalı. adam akıllı bak oğlum bu bir kadın, her gördüğünde sikmek istemeyeceksin, kötü düşünmeyeceksin. sikin ucu bu kadınla daha sağlıklı bir ilişkin olsun diye kestik ama her gördüğüne hallenme. taciz, tecavüz etme gibisinden.
adam olmadan cin çarptırıyorsunuz, teşvik ediyorsunuz.
desteklemiyorum.
ancak tarif ettiğim eğitim kısmı olursa ne ala. sonra oğlan kuduruyor mu, azıttı mı taşakları da kesin. bu sefer söz gelicem sünnet düğününe.