bugün

kızlar neden paraya tapar sorunsalı

kökeni taa mağara dönemine dayanır ve son derece haklı bir tutumdur. mağaraya bol et getirecek eş dururken neden güçsüz olanları tercih etsinler ki?

seçimin özü aynı olmakla beraber, mağara devrinde seçim doğaya daha uygundu. erkeklerin et getirme kabiliyeti ile fizik kuvveti arasında açık bir bağ vardı. ama günümüzde para kazanma ile fizik kuvveti arasında o kadar net bir bağ yok. dolayısıyla güzel kadınlar bazen eciş bücüş zenginlerin boktan soylarını sürdürmesine hizmet edebiliyorlar. her zengin eciş bücüştür demiyorum. aslında fiziksel özellikleri fakirlere göre daha esaslı olabiliyor genellikle.

tabi denebilir ki modern dünyada kadın erkeğe o kadar bağımlı değil. öyle bile olsa, son elli yıldaki gelişmeler, yüzbinlerce, belki milyonlarca yıl boyunca şekillenmiş içgüdülerin yok olmasını sağlamaya yetmez. kendine bakmaya yetecek gücü olan güzel kadının fakir ama yakışıklı oğlanı beğenmesi ancak filmlerde olur. beğense bile ancak yatağa atar, evlenmez. evlense büyük salaklık yapmış olur çünkü söz konusu tipler yakışıklı da olsalar eziktirler. arıza çıkarırlar. bir iş tutturamasalar bile aldatma yoluyla ezikliklerini tatmin etmeye çalışırlar. veya kadın bıktıktan sonra arıza çıkarır...