bugün

tolga çevik

gittiğim 20 Haziran izmir gösterisinde, gösteri bitiminde, dans ettikleri kısım hani, ona doğru koşan küçük bir erkek çocuğun korumalar tarafından sanki üzerinde bomba taşıyormuş gibi davranıldığını (çocuğun peşinden birkaç koruma koştu ve aldılar onu oradan) ve çocuğun üzülmesini gördüğü hâlde bir gram umursamadan dans etmeye devam eden insan. Eskiden severek izliyordum, ta ki o davranışını görene kadar.

Nedense bana samimi geliyordu, ama aslında hiç öyle olmadığını ve havalı bir insan olduğunu gördüm, hayal kırıklığına uğradım ciddi anlamda. Eve gelince ilk işim laptoptaki Komedi Dükkanı ve Arkadaşım Hoş Geldin arşivini silmek oldu. O günden beridirde sevmiyorum kendisini. Twitter'da "Harikaydınız izmir!" cart curt yazmasını biliyor ama oradaki hayranlarına 1 dakika bile ayırmadı. Tamam yorgundur falan ama yinede onlara biraz süre ayırabilirdi. Empati kurmaya çalıştım gerçekten ama bunun bir açıklaması yok, yani o davranışının.
Samimi gelmiyor artık. Çünkü değil. Korumalara "Bırakın gelsin, ne zarar gelecek minicik çocuktan" deyip o küçücük çocuğun ona sarılmasına izin vermedi ya, bitti benim gözümde.