bugün

pes 2008

tahmin ediyorum son yıllarda oynadığım en gerçekçi spor oyunu. kendimi gerçekten ribery'i falan yönetirken hissettirdi. oyun o kadar zorlaştırılmış ki daha önce ki pes serisinde hangisini açarsam açayım en zora aldığım ilk maçlarımda her zaman kazanmışımdır. fakat bu sefer öyle bir ters tepti ki brezilyayı almış olmama rağmen türkiye'den 6 yedim 1 attım. uzaktan çekilen şutların gol olma olasıığı arttırılmış sanırım ki bu da gerçekçilik kazandırmış. dünya da artık kale önünde ki güçlü savunma her zaman uzaktan şutlarla açıldığı düşünülürse gerçekçi olmayan bir tarafı yok hele ki şutu kaka adriano gibi insan üstü yaratıklar çekiyorsa.

neyse gelelim top ağırdı yok kauçuktu gibi değerlendirmelere. hayır top kauçuksa nasıl ağır oluyor, ağırsa nasıl kauçuk oluyor. fifa 2008 oynayında görün topun kauçuktan nasıl olcağını. en azından top futbolcunun ayağına yapışıp gitmiyor fifa 2008 de ki gibi.

gelgelelim oyunun kendi içinde ki zekasına. tahmin ediyorum artık gerçek futbol zekasına bu kadar yakın bir oyun anca tekrar konami tarafından yapılır. kontrol etmek için pes 6 yı açıp kontrol ettim sonrasın da tekrar pes 2008 i açtım ki evet anladığım gibi. orta saha da topu bir futbolcunuz mu aldı, o topu aldığında etrafınız da ki herkesin size göre bir konuma geçmeye çalıştığını farkedeceksiniz. hele ki ceza sahasına yaklaştığınız da forvetlerin sürekli boş alanlara kaçma azmi defansların sürekli peşlerinden koşması gözlerinizi yaşartacak kadar gerçekçi.

sanırım yenilmekten sıkılmadığım sürece oynayacağım bir oyun daha yarattı konami ve buradan kendisine teşekkürlerimi iletirim, ayrıca da 6-1 yenilmenin acısıyla ettiğim küfürleri de geri alırım. i love you konami.