bugün

sözlük yazarlarının itirafları

part 25

- mesela benim için penne ve spagetti yok. makarna var. çupra, alabalık, hamsi, levrek yok. büyük balıklar, küçük balıklar var.

- patronum bir gün bana gelip "senin biraz alicengiz oyunlarını öğrenmen lazım, istanbul piçi olman lazım. alavere dalavere nedir bilmen lazım. sanırım anadolu'da yetiştiğin için böyle safsın, temizsin. ama böyle olmaması gerek. git biraz muhteşem yüzyıl izle, nasıl olaylar dönüyor keşfet." dedi. evde televizyonum yok sevmiyorum şeklinde karşılık verdim. bir süre bu baskısı devam etti, şimdi insanların arkasından nasıl iş çevrilir, nasıl kurnaz olunur, arkadaşlar nasıl kullanılır, çevrendeki insanlardan nasıl faydalanırsın gibi bilgilerde master degree sahibiyim. böyle bir şeye dönüşmek istemezdim.

- bugün ilk paramı kazanmayı başladığım günün 11. yıl dönümü. bu 11 yıl boyunca eğitim dışındaki her masrafımı kendim karşıladım. şimdi de yoruldum. 24 yaşındayım. ne yapıcaz?

- köpeğimi kendim doğurmuş gibi hissediyorum.

- babam dün bana telefonda; "keşke sen gerizekalı olsaydın. zekana güvenip hiçbir şey yapmayarak bunca boku yemezdin. biz de oğlumuz mühendis oldu diye sevinirdik." dedi. lisede 7 tane zayıf getirince gerizekalı mı bu çocuk diye düşünerek fakültede iq testi yaptırmışlardı. zekamla ilgili bir takıntısı olduğunu düşünüyorum.

- tam 4 yaşından beri hayalini kurduğum mühendislik eğitimini, şu an çalışıyor olduğum iş için bıraktım. naçizane tavsiye, bırakmayın.

- ilginçtir ki; sözlüklerden yazılarımı okuyan bir yayınevi sahibi, bir süre önce benimle beni bir kitap yazmama ikna etme suretiyle iletişime geçti. boş bir anıma gelerekten kabul ettim. sanırım asla bitmeyecek.

- her gün sözlüğe login oluyor, tek bir cümle okumadan kapatıyorum.

- 8 yıldır tanışıyor olduğum, bir şekilde tavlamaya çalıştığım kadınla 6 ay önce bir ilişki başlattık. 6 ay birlikte yaşadık. köpek aldık. çok fazla birlikte olmamızın ilişkimizi yıprattığını düşünerek taşındım. yaklaşık 3 haftadır evine adım atmadım, aynı şekilde o da benim evime. ama şimdi her işten çıktığımda o asla gözümde büyümeyen 1.5 saatlik yolun arzusunu çekiyor, 20 dk da evime ulaşıyor olmanın huzursuzluğunu yaşıyorum.

- hayatımda 1 kez sevgilimi bir başka kadını öperek aldattım. şu an öptüğüm kadınla birlikteyim.

- bir ilişki benim için gerçekten bittiğinde, onla gittiğim yerlerin, yaptığım şeylerin hepsi siliniyor. anılarıma saygı duyamıyorum.

- ilişkilerden devam edecek olursak; bir kaç gün önce eski sevgilimin bana yazmış olduğu içinde sitem bulunan mektupları buldum. toplamda 15 sayfa kadar. elime geçen bir tanesinin ilk cümlesini okumaya katlanamadığım için tek celsede hepsini yırtarak çöpe attım. belki daha fazlasını hakediyordu, ne yazık ki umrumda değil.

- yalnız kalmaktan nefret ediyorum.

- yaklaşık 3 yıldır herhangi bir tatil yapmadım.

- gizli bir işkoliğim.

- işimi her zaman ailem gibi gördüğüm için, çoktan istifa etmem gereken bir şirketten vazgeçemiyorum.

- kadında uzun tırnak, nefret ettiğim bir şey.

- dinleri pişmanlıkla sorgulamaya başladım.

- hayatım boyunca bana köstek olan bir problem hakkındaki aydınlanmamı yaklaşık 1 ay kadar önce 1 saniyede yaşadım. hiçbir şey değişmedi diyebileceğim kadar çok şey değişti.

- bazen, özellikle yolda yürürken; insanların kafalarını parçaladığım, suratlarını ezdiğim, kollarını omuzlarından kopardığım anlık sanrılar görüyorum. beni ürkütüyor.

- dövmeleri her zaman hareket eden canavarlar olarak görüyorum. orada ne olduğunu anlamam için en az 15 saniye bakmam gerekiyor.

- bugün yüzük parmağımın iç kısmına kız arkadaşımla tanıştığım tarihin dövmesini yaptırma kararı alarak, kendime olan tiksinçliğimde bir seviye daha atladım.

- etrafındaki insanların ve hayata bakış açının değişmesinin normal gelmeye başladığı zamanları yaşıyorum.

- ailemle yaklaşık olarak 7 aydır görüşmedim.

- en geniş hafızam, koku hafızam. bir kere kokusunu aldığım insanı aynı ortamdayken bulabiliyorum.

- etrafımdaki çoğu insandan zeki ve yaratıcı olduğumu düşünüyor olmak beni rahatsız ediyor.

- sanırım alkolik oldum.

- müzik dinlemekten sıkıldım.