bugün

kürdistan

telaffuz edilen kürdistan lafı; ıraktaki, suriyedeki, ya da irandaki değildir. kastedilen apapçık türkiyenin doğu ve güneydoğu bölgesindeki topraklara çökme planının adıdır kürdistan.

ıraktaki, iki körfez savaşı sonrası ancak kurulabilen bir aşiretler birliği ne devlettir ne de özerk bir yapıdır. devlet değildir, eyalettir ancak.

suriyedeki, iç savaşı fırsat bilip etrafı çevrilip başında iki peşmergeyle nöbet tutulan arazi de kürdistan değildir. sadece şimdilik türkiyenin suriyedeki terörist unsurlara yardımı dolayısıyla beşar esadın da cevaben oradaki birkaç aşirete bahşettiği topraklardır. zamanı gelince geri alınır. kendi ülkesindeki kürtlere kimlik ve dahi vatandaşlık vermeyen adam topraklarını bırakır mı hiç!

iranda zaten kürdistan adında bir eyalet vardır. ama dedim ya, onu da kürdistandan saymazlar. illa ki doğu ve güneydoğuyu almadan tatmin olmayacaklar. bunları tatmin etmenin yolunu iran devleti çok iyi buldu zamanında. pejak terör örgütünü darmadağın edip elebaşını da vinçle astı.

gelelim ülkemize. istedikleri haklar verildi, yanında birsürü tavizle birlikte hem de. batıda üç kişi yanyana yürüdümü dağıtan polis doğuda ortalığı ve yolları kendilerine keskin nişancılarla ateş açanlara bıraktı üstelik... yetmedi uçaklarda "kürtçe anons" istiyorlar.

zamanında "faşist tc biz türk olmadığımız halde bizi inkar edip asimile ediyor" diyenler şimdi o bölgede bulunan;

türkleri, zazaları, arapları, süryani ve ermenileri kürt nüfusu olarak gösterip o toprakları bir "kürt toprağı" olarak göstermeye çalışıyor. bu ne çelişkidir keke? bu ne yaman haksızlıktır kro? bu ne ibnem iştir maho!