bugün

frida kahlo

Frida Kahlo'nunfiziksel ve ruhsal acıları doğrudan resimlerine yansımıştır. Çalışmaları, duygulanım, kalp kırıklığı, aşk, yaşam ve ölümün nadir rastlanan bir birleşimidir. Çoğu resmi kendi portresidir. Eşi ünlü ressam Diego Rivera şöyle demişti Kahlonun resimleri için: "Frida sanat tarihinde kendi duygularının biyolojik gerçeklik olarak gösterimi için göğüs kafesini ve kalbini yırtan tek sanatçıdır. Çalışmalarında duygularını, görevlerini ve kadınların yaratıcı gücünü gösteren tek kadındır."

Kalın kaşları ve bıyıkları ile ortalıkta dolaşan bazen hemcinsleriyle beraber olan bir kadın. Amerika'nın ortasında komünizm propagandası yapan resimlerle sergiler açan Meksikalıbir ressam.
1950'li yıllarda resimleri daha kaotik ve dağınık olmaya başladı. Bunun nedeni giderek artan ağrılar, içki ve uyuşturucu kullanımıydı. Bunlar yanında gangren nedeniyle bir bacağının ampute edilmesi sonun başlangıcı olmuştu.

Frida Kahloölmeden birkaç gün önce günlüğüne "bir daha geri dönmek istemiyorum" yazmıştı ama bu dileği gerçekleşmemiş görünüyor. Zamanımızda bile Frida Kahlo'nun adı feminizm, resim sanatı ve Meksika ile birlikte anılıyor.