bugün

solculuk

genel olarak türk düşmanlığı diyebileceğimiz ideolojik görüştür. türkiyede yanlış anlatıyor diyenler kusura bakmayın ama solculuk tam olduğu gibi anlatılıyor. tükiyede olan solcuları zaten biliyoruz sözlüğün her tarafında yaptığı rezaletler yazılı ama ben dünya çapında bir kaç örnek ile belirtmek istiyorum.

die linke: almanyanın sosyalist partisi yada tatlı su solcularına göre alman meclisindeki tek sol partisi. pkk savunuculuğunu yapar her ortamda. türkiye kökenli (türk kökenli demeye dilim varmıyor) millet vekillerini araştırırsanız, türk ordusunun kıbrıs işgali, pkk destekçisi güzel kürt halkını katleden ordu, tütkiyenin ab alınma sürecinin durması (neo-nazilerden daha aktifler bu konuda) gibi amaçlarını solculuk doğrultusunda savunurlar. örnek olarak vekilleri tam olarak böyle şeyleri savunur: http://www.sevimdagdelen...._iogali_ve_kurtuluou.html

Taşnaksutün: bizim taşnaklar diye bildiğimiz ermeni irredantizminin en büyük savunucusu olan türk bayrağı yakmayı seven partidir. dünya çapında sosyalist entarnasyonalde chp ve bdp ile saf tutmaktadır. solculuk türk düşmanlığı olduğu için bu ermeni ultra milliyetçileri sol olarak tanımlanmaktadır. Robert Kocharyan gibi diğer türk düşmanlarıda doğal olarak ortanın solunda yer alırken; barış yanlısı azerbaycan ile anlaşmak isteyen taşnakları yasaklatan Levon Ter-Petrosyan gibi ermeniler sağcı olarak isimlendirilir.

pasok: yunanların sosyal-demokrat chp'ye benzeyen partisi. ermeni soykırımı kabul eden yıllarca pkk destekçisi olan yunan partisi. sol olunca birleştiği en önemli nokta türk düşmanlığı konusunda ne güzel birleşilebiliyor. taşnaklar gibi soyalist enternasyonal üyesi bir parti. zamanında yunan generallerini pkk kamplarına göndermişliği var.

el fetih: türkçesi ile filistin ulusal kurtuluş hareketi diyebiliriz. 80 öncesi ülkemizdeki solcu terörist gençlerin eğitim aldıkları yerlerdir. kıbrıs konusunda güney kıbrıs yönetimine her konuda destek çıkmaktan çekinmezler.

sovyetler birliği: kırım tatarlarının tehciri, kazakların açlıktan öldürülmesi, ahıska türklerinin tarihten silinmesi (tamamen parçalanıp kendi gelenekleri adına birşey kalmamıştır. normal türkiye türkü yada diğer devlet vatandaşları gibi yaşamaktadırlar) gibi türk düşmanlığı konusunda en kabarık cv bunlardadır. bugün kazaklar, özbekler kendi dillerini konuşmakta zorlanıyorsa bu devlet çok büyük hak sahibidir.

çin halk cumhuriyeti: uygur kardeşlerimiz komünist çinliler tarafından katledilmektedir. turani tunguz milletlerinden olan mançuları % 100 asimile etmek gibi büyük başarılara sahiptir.

hugo chavez: tatlı su solcularının çok sevdiği ermeni soykırımı iddialarını tanıyan sosyalist (!) eski Venezuela devlet başkanı. okyanus ötesinden daha fazla türk düşmanlığı yapmak pek mümkün olmuyor sanırım.

burdaki örnekler çoğaltılabilir. sosyalist, sosyal demokrat, anarşist ve komünis olması farketmeden sol yelpazenin küresel özelliklerinden bir tanesi türk düşmanlığı diyebiliriz.