bugün

25 mart

bugün. aynı zamanda benim doğum günüm. akşam yemek hazırladım, masayı kurdum. otuzyedi tane de mum yaktım. otuz altı tanesini bir araya dizip geçmişin muhasebesini yaptım. Beş yılım eksik çıktı. (beş tanesi yemekte söndü, diğerleri yanmaya devam ediyor) Kim çaldıysa çıksın ortaya Ulan!
şaka bir yana sözlüğü bırakmaya karar verdim. çok önemli bir haber olduğu için değil, not olsun diye yazıyorum. üç beş tanıdık oldu, güldük eğlendik falan.
otuz altı yılı geride bıraktık, artık genciz diyemeyiz. meydanı gençlere bırakmak lazım. ekşi olsa hadi neyse de burada bu Kadar yeter.

burada gün oldu milliyetçi olduk, gün geldi komünist olduk, gün geldi dindar olduk. bazen de trollümsü davrandık.
bize Sevgi lazım dostlar. bir ayağımız Sabit olsun diğer ayağımız tüm görüşleri, inanışları, ideolojileri kucaklasın. nihayetinde insanız ve aynı toprağın çocuklarıyız. kıraç bu durumu güzel açıklamıştı, ona katılıyorum: "ben milliyetçi, dindar ve sosyalist bir insanım."

güzel ülkemizin birlik ve dirlik içinde sonsuza Kadar yaşaması dileklerimle hepinizin gözlerinden öperim. tüm yazdıklarımı gözden geçirip gereksiz bulduklarımı sileceğim. epeyce gereksiz entarim olduğunu tahmin ediyorum.

otuz yedi mum demişken bunları Aziz şehitlerimize ve sivas'ta hayatını kaybeden canlara armağan etmiş olayım. Allah'a emanet olun. sevgiyle kalın. esenlikler.