bugün

yakup 2

meyhanedir dışarıya masa atma yasağından etkilenmeyen nadir yerlerdendir çünkü yol boyunda kendi yeri vardır verandalı merandalı. tipik türk meyhanesidir müdavimi çoktur ve müdavim olmazsanız yiyecek konusunda sıkıntı çekersiniz. müdavimseniz sipariş verseniz bile kötü meze sofraya gelmez ama değilseniz klasik meyhaneci taktiğine maruz kalmış günlük olmayan meze gelir. taktikte sarımsaktır. basarlar sarımsağı gönderirler.

müdavim olmuşluğum yoktur mekana ben refikçiyim ama yakup 2 şöyle yakup 2 böyle tezahüratlarıyla gittik tezahüratçılar olmadan hissim pişmanlıktı. en son kalamar söyledik yumurta mı yedim kalamar mı belli değil. dedim bu nedir? istanbul'un en iyi kalamarı dedi saygı değer garson. yok ya diye başladım arkadaşım devreye girip arkadaşım ayvalıktan geliyor pek hassastır deniz mezelerine dedi garsonda tabi ayvalıkla yarışamayız dedi. o an benim için bitti orası.

elbette bu tezahüratçılara 2 kelam ettim inanamadılar. birlikte gittik. yediklerimizin o günle alakası yok. yine geldi aynı garson memnuniyeti sordu dedim aynı garson olduğunu bilmesem başka mekana gittiğimi düşünürdüm. sonra birkaç aynımsı hikaye daha işitince uyandım mevzuya.

velhasıl kelam tipik türk meyhanesidir. şarkısıyla kalabalığın neşesiyle gideri olan meyhane. yine söylerim en büyük artısı dış kısmı.

(bkz: refik)