bugün

abiler

Öncelikle şunu anlamalıyız bu cemaatte herkes aynı derecede muhafazakar yada herkes beyin yıkayıcı değildir. Abiler denen olgu da evden eve değişiklik gösterir tabi. Ama bir ailenin yapacağı en büyük hata ilkokul ortaokul çağındaki çocuğu bu evlere göndermektir daha büyük kişilerde bile ciddi psikolojik zararları bulunmuştur. Çocukların bakış açısı bire indirgenir herşeye fanatik bir futbol taraftarı gbi tek yönden bakarlar. Tabi bu evlerin iyi örnekleri de vardır, gerçekten derslere yardım eden güncel konuları konuşabileceğiniz sosyal yaşamdan kopmayacağınız örnekleri vardır ama bu örnekler gün geçtikçe azalmaktadır.

Abiler diye tanımlanan insanların herşeyden öte çok zeki olmaları ve dünya görüşü geniş insanlar olmaları gerekir(evet sanılanın aksine olaylara farklı açıdan bakabilenleri çoktur) ama son zamanlarda giderek artan günde 3 vakit beyin yıkayıp başka bir halta yaramayanlarının eline geçen bir çocuk artık hayattan kopmuştur ve tedaviye ihtiyaç duyar. Anne babanın klasik kaygısı çocuğun okul ortamında kötü ortamlara girmesi kötü arkadaşları olmasıdır. Evet abilere giden bir çocuk esrar alıp elinde bıçakla dolaşmaz ama böyle düşünen aileler de çocuğuna hiçbirşey veremez. Ailenin önce çocuğuna sonra da kendilerinin iyi bir anne-baba olduğuna inanmaları gerekir.

son olarak fazla abi çocuğa zarar, kararında kullanılırsa iyi sonuçlar elde edilebilsede siz yinede çocuğunuza istediğiniz her türlü eğitimi kendiniz veriniz.