bugün

the hobbit the desolation of smaug

tüm yorgunluğuma rağmen yazmadan yapamadım.

"kitap daha iyiydi yeaa." siksiği yapmaya hiç gerek yok çünkü göbeğini sevdiğim peter jackson kişisi çok iyi kotarmış, en azından "benim" beklentilerimin kat ve kat üstündeydi. hiçbir şey beğenmeme'yi adet edinmiş insanlardan olmıycam, hayır.

------- spoiler -------
kitapta fıçı sahnelerinde orkların nehirde cüceleri 5 metre ötede takip ettiği, fıçılardaki cüceleri öldürmeye çalıştığı, orman elflerinin ise bu olaya müdahale ettiği falan yok ama keşke olsaymış, çünkü mükemmel sahnelerle, efektlerle desteklenmiş bu süre. bombur'un fıçının içinde, fıçıyı adeta bir kalkan gibi kullanıp orkları ezip geçmesine çok ayrı güldüm, mizah iyidir hoştur.

tauriel ise tamamen filmde kadın açlığını gidermek için var zaten bunu söylüyorlar ama benim gözümü çok tırmalamadı, gayet de iyi ablamız, zaten ona bakarsan arwen de gereğinden fazla büyütülen bir karakter ama güzelliğinden dolayı çok ses çıkarılmadı, özellikle erkek bünyelerde. sadece sahneleri bi ton daha az olabilirdi.

beorn en çok merak ettiğim karakterlerdendi ama fazla görünmedi gibi.

cüce ve elf aşkı hiç olmamış, orada bi "noluyo ya" oldum.

smaug da gayet iyiydi, azcık kendini beğenmiş havaları hakim kendisinde, bilbo da bu "zaafını" yağlayıp ballayarak iyi kullandı ve böylece göz göze gelmesine rağmen hayatta almayı başardı, tatlı dil orta dünya'da da olsa iş yapıyor. ayrıca kendisi için 2,5 yıl çalışılmış, doğrudur inandım, 10 numara olmuş.

o değil de cüceler kapıya ulaştıklarında anahtar deliğini bulamayıp umutsuzluğa düşüp-thorin de dahil- geri dönüyorlar ya, kitabı okumama rağmen, "lan yoksa pj burda bitirip orta parmak mı çakıcak." diye düşünmedim değil. yani demek istediğim oradaki "çaresizlik" çok iyi yansıtılmış.

----- spoiler -----

2. kez gidip izleyeceğim film bu bir de, evet.
emeği geçen tüm ekibi öpüyorum kukuletalarından..