bugün

günübirlik denize gitmek

bunun bir de 3-5 sap birleşip günübirlik denize gitmek versiyonu vardır ki aman diyim. günler öncesinden planlar yapmakla başlar bu aktivitenin heyecanı. gidilicek mekan tespiti için entrynin başında da belirttiğimiz üzre özneler sap olunca kriterlerde genel geçer yöntemlerin dışına çıkar pek tabi.

ilk evvela kumsalında metrekareye düşen hatun miktarı en önemli kriterdir. deniz temiz mi, kumsal çakıl mı , ortam nezih mi bunlar sap tayfanın asla önemsemediği detaylardır.

yoğun bir istihbari çalışma sonrasında sağdan soldan '' oğlum öküzboğazına gidin orda karı kaynıyormuş '' şeklinde kulağa en hoş gelen bilgiye de ulaştıktan sonra sıra ikinci önemli kriter olan kumsala içki sokmak, mangal sokmak, ve bizim gibi 5 tane hayvanı sokmak yasak değil di mi ? şeklinde sorularımızı da uygun ve makul cevaplar aldıktan sonra , artık yolculuk başlamıştır.

saat 10 sularında kumsala ellerinde bim poşetleri, bira şişeleri, mangal ve soslu kanatları ile uçarak gelen bir bizon sürüsü iner . görüntü belgesel tadındadır. su kenarına inmişizdir artık. bundan sonrası domates , salatalık , peynir triosu ile beslenen ekmek kafalı güruhun denize inince evrim geçirip bizonluktan develiğe terfi etmesi ve güzide ata sporumuzun su ile eşsiz birleşimini bir resital edası ile sunmasıdır.

herkes hayranlıkla bu güruhu izler , yanlız gezen ve yüzen dişilere su sıçratmak , ehueheu ehuehee şeklinde sesler çıkarmak çiftleşme mevsiminin habercisidir. bazen iki sap bir kız için çetin bir kavgaya tutuşur. burda doğa yine kanunu koyar ve güçlü olan yoluna devam eder. güçsüz olup kaybeden dallama ise sahile bitkin bir halde yürüyüp kendisini kuma göndürür. bu saplar aleminde bir nevi enerji depolamak ve küllerinden yeninde doğmak için yapılan rektifiyedir. cenab-ı hak bu düzeni yaratırken muntazam bir nizam içinde yaratmış ve doğa hep kendisini yenilemiştir.

güreş aktivitesinin yanında, veleybol, futbol gibi diğer sporlarıda icra eden gruptan bir loser tip , 50 derece sıcakta mangal başına '' kanka sen bu işin pirisin '' gazı ile oturtulur. gruptan bir kişi ise boşalan 5 lt. lik suyun pet şişesini ters çevirip etnik sesler çıkarır ve diğerleride yöresel şarkılar ile ona eşlik edip, sahil-ateş-gitar ritüelini sahil-darbuka-mangal tandansına taşırlar.

en son olarak son bir kez daha suya girilip dönüşe geçilir, yol boyunca '' lan o kız beni kesiyordu sen varsın diye gelmedi yanıma '' , '' hasstir lan esas bana baktı ama anasından çekindi gelemedi '' şeklinde günün analizi yapılır.

şöyle bir geriye dönüp baktığımda günübirlik denize gitme aktivitesinide , 5 yıldızlı otel hadisesinide yapmış bir bünye olarak, yaşanılan her şey insana deneyim katıp güzel anılar bırakıyorsa değerlidir diyerek bu belgesel tadındaki entrymi noktalıyorum.