bugün

nelson mandela

" aaa cambaza bak." yapmak isteyen batının semirttiği şişirilmiş bir balondur.

afrika'nın anasını sikmiş sulamış, sömürmüş, dilini bile unutturmuş emperyalist ülkelerin başkanlarıyla görüşürken, şen şakrak fotoğraf çektirirken demokrasiyi unutan bu torinolu şaban türkiye'ye akıl vermeye kalkmış, demokrasi öğütleri vermeye çalışmıştır.

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara aşağıya alıntıladım yazıyı okumalarını öneriyorum.

--spoiler--
Güney Afrika’nın Aposu öldü!

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ilk siyahî cumhurbaşkanı Nelson Mandela 93 yaşında öldü ve çoğu Türkler onun bir kahraman olduğunu düşünüyor. Peki ne için böyle düşünüyorlar biz anlam verebilmiş değiliz. Evet, belki kendi ülkesindeki siyahîler için bir kahraman olabilir fakat Türkler için pekte sevilecek bir yanı olduğu söylenemez. Hatta ona kin duymamızda bile sakınca yoktur.

Bir haber sitesinde “Mandela için Güney Afrika’nın Aposu öldü!” başlığı mevcuttu. ingiliz The Guardian gazetesinin başyazısında Mandela’nın hayatı kaleme alınmış ve ona benzer kişiliklerle kıyaslanması üzerine böyle bir başlık atılmış olsa gerek. Yazıda Mandela’ya benzetilen bir kişide Türkiye Cumhuriyeti’nde 40 bin kişinin katili olan Kürt terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan.

Gazete Mandela ile Apo arasındaki benzerliği şöyle belirtiyor:

“Uzaktan bir benzerlik de, kendi ada hapishanesinden de destekçileri üzerindeki olağanüstü bağını koruyan ve hatta şimdi Türkiye hükümetiyle bir anlamda eşit şartlar için müzakereler yürüten Kürt lider Abdullah Öcalan’la kurulabilir.”

Evet, gazete bir noktada haklı. Aralarında bir bağ mevcut. Her ikiside Türk ve Atatürk düşmanıdır.

90’lı yıllar terörün Türkiye’de doruğa ulaştığı yıllardandır. Bu dönemde Türk ordusu Doğu ve Güneydoğu Anadolu coğrafyalarında özel operasyonlar düzenliyor ve Kürt terör örgütü PKK ile mücadele ediyordu. Aynı zamanda bu dönemde 40 yıl içinde aralarında Nobel Barış Ödülü’nün de bulunduğu yüzü aşkın ödül almış olan Nelson Mandela’ya bir ödülde Türkiye Cumhuriyeti devleti vermek istemiş ve Mandela’ya Atatürk Barış Ödülü’nü vermeyi teklif etmişti.

Peki, Mandela ne yaptı?

Ödülü reddetti!

Gerekçesi ise açıktı; Türkiye’de Kürtlere yapılan ayrımcılıklar.

Başkanı olduğu ANC’nin sözcüsü Gill Marcus 12 Nisan’da Johannesburg’da yaptığı açıklamada Mandela’nın ödülü, “Türk hükümetinin insan hakları ihlâlinde bulunduğunu, Türklerin Kürtlerin topraklarını işgal ettiğini ve Atatürk’ün Kürtlere soykırım yaptığını belirterek, Atatürk’ün adını taşıyan ödülü” kabul etmediğini ve Türkiye’yi ziyaret etmeyi düşünmediğini açıkladı. Bununla da yetinmeyen Mandela, Türkiye Cumhuriyeti’ne silah ambargosu koydu. Bu ambargo süresi tam 2 yıl sürmüştür.

Peki hepsi bu kadar mı?

Nelson Mandela’nın kurucusu ve onursal başkan olduğu “The Elders” komisyonu, Türkiye’de “Barış Danışmanları” olarak bilinen bu komisyon Birleşmiş Milletler tarafından maddi ve manevî yönden desteklenmektedir. Bu komisyon zamanında Yugoslavya’nın parçalanma sürecini yürütmüştü. Üyeleri arasında akîl adam olarak Martti Athisaari, Kofi Annan, Jimmy Carter gibi isimler de var.

Bu komisyonun bizimle olan alâkası 40 bin kişinin katili olan Kürt terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan için hukuk komisyonu kurulması gerektiği fikrini önerenlerden olmasıdır. The Elders Komisyonu’nun başkanı Nelson Mandela’da Apo için kurulacak hukuk komisyonunda temsilci olmayı düşündüğünü, ancak sağlığının giderek daha da kötüleşmesi üzerine vazgeçtiğini belirtmişti. ( The Elders’in resmi internet sitesi: http://theelders.org/ )
--spoiler--