bugün

illüminatik bir güce sahip olmak

olduğu iddia edilen illüminati'nin işleyişi ve yöneticilerinin aldığı hazzı yaşamak için küçük bir senaryo hazırladım size :
gerekenler :
- medieval total war 2
- bu oyunu çalıştırabilecek bir bilgisayar.

hazırlanışı :
oyunu kuruyoruz (daha önceden oynamış biriyseniz oynanmayan factionları açın, oynanamışsanız :
medieval total war 2'yi kurduğunuz yerden devam edin : data/world/maps/campaign/imperial_campaign dosyasındaki descr_strat dosyasının bir kopyasını alıp editliyoruz : unlockable kısmındaki scotland'ı yukarıya (playable) kısmına nizami bir şekilde kesip yapıştırıyoruz.
yaptığımız hazırlıklardan anladığınız üzere oyuna giriyoruz ve iskoçya'yı seçiyoruz.
- para hilesi (add_money 40000) ile bir yığın para yapıyoruz.
- britanya adasındaki bütün şehirleri ve kaleleri ele geçiriyoruz.
eğer create_unit hilesini kullanırsanız bunu 3-4 elde gerçekleştirebilirsiniz. örn : "create_unit Edinburgh Almughavars 5 9 9 2"
- britanya'yı ele geçirdikten sonra bütün dünyayla ilişiğimizi geçip (tabi toggle_fow komutunu kullanarak) izlemeye geçiyoruz.

buradan sonra herşey sizin hayalgücünüze kalmış. baktınız fransızlar ingilizler'in ağzına mı sıçıyor, doldurun kalelerini askerlerle. baktınız mısır'ın refah seviyesi çok mu fazla, şehirlerine popülasyonu doldurup isyan çıkartın. papa ibnelik mi yapıyor, suikasti basın kafasına.

ben bunu yaptım ve oyunda kendimi (haşa) ilah gibi hissediyordum, ego açısından başka hiçbirşeyle kıyaslayamadığım bir zevkdir. iyi oyunlar.