bugün

olmasaydın olmazdık

atatürk'e atfedilmesi gereken bir sözmüş. çünkü atatürk yokken düşman çokmuş ve atatürk gelmiş düşmanı yenmiş. olay bu kadar basit aslında.onun için her sokağa, caddeye, okula ismini versek bile az. her köşe başına heykelini diksek bile borcumuzu ödeyemeyiz. onun için varlığımzı atatürke borçluyuz. kim der bunu??? tabi ki bir kemalist veya çakma ulu'sol'cu.

bir ecdad torunu için ise olay bu kadar basit değil aslında. çünkü bizim ecdadımız orta asyadan batı avrupaya, kuzey kutbundan antaratikaya kadar toprakları işgal edip (çok pardon yanlışlıkla yazdım fethedip olacaktı) fethedip kardeşlik ve hoşgörü ortamı getirmişlerdir. ve böyle bi ecdadın torunu olmakla tabii olarak gururlanmak onun da hakkıdır. sanırsın ki saraydan parsel almış. bilmezki o dönemde yaşasaydı cephede savaşan bir tımar veya amemelik yapan bir ırgattan çok daha fazla olamazdı.

gel gelelim varlığını ona, buna atfettmeye veya kendini borçlu hissedip ölünceye kadar minnet borcunu ödeyemeyeceğini düşünen o sünepe beyinler sözüm odur ki, varlığını illa bir şeye borçlu hissetmek istiyorsan o birinci gelen sperme ada tüm varlığını. işte o sperm birinci gelmeseydi ne isnin yorgo olurdu ne de seçilmiş bir ecdad torunu olurdun. boşa akan bir meniden başka bişi olmazdın.