bugün

domuz eti

Şu yaşıma kadar yaptığım araştırmalara dayanarak söyleyebilirim ki, domuz eti 3 büyük dinin ikisinde yasak. Aslında üçünde de yasakmis ama hristiyan alemi kah zevke olan düşkünlüklerinden kah orta çağ döneminde ki kıtlık yüzünden incil'de ki domuzla ilgili maddeyi değiştirivermişler. O yüzdendir avrupa'da domuz etinin bu denli tüketilmesi.

Diğer bir husus da, içerdiği bakteri ve tenyalar. Bu sebebledir ki islam'da ve yahudilik'te, kutsal kitaplar ve peygamberler aracılığıyla yenmesi önlenmiştir. Önlenmiştir çünkü içerdiği bakteriler insan vücudunda onulmaz yaralara sebep olur. Çünkü insan bünyesi henüz bu bakterilerle başedebilecek kadar kendini geliştiremedi. Bakterilerle ilgili son ayrıntı ise, ne kadar piserse pissin kaç derece sıcaklık görürse görsün yok olmamaları.

Işin başka bir boyutuna değinecek olursak, domuz eti aşırı yağlı ve sindirimi oldukça zor bir besin. Çok basit bir örnek verecek olursak, kendi deneyime ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum evde domuz yağı bulaşmış bir tavayi asla tam manasıyla temizleyemiyorsunuz. Hani su ağır sanayi yağları vardır ya, Yahut yanık yağ dediğimiz kullanılmış yağlar. Ha işte onlar domuz yağının yanında birer masum sıvı olarak kalır ancak. sıcak suyla yaklaşık 40 dakika ovaladigim teflonu bir türlü temizleyemedim. Böyle ağır bir yağın insan vücudunda erimesini ve deforme olmasını bekleyemezsiniz Heralde.

Son husus ise, domuzun gerçekten pis bir hayvan olması. Bir mahlukat ne bulursa yer mi ya. Ama domuz yiyor işte. Bilhassa hayvan dışkısına bayılıyor. Ayrıca leş yiyen bir mahluk olması da dikkat çekici. Çünkü kendi yavrusu dahil ölmüş her türlü canlıyı ne olduğuna bakmaksızın yiyebiliyor. Işte bu yüzdendir ki domuz eti yiyen insanların derisinde belli bir süre sonra sinmiş bir koku oluşur ve vücuttan o kokuyu atmak neredeyse imkansızdır..

Tüm bu yazdıklarıma karşın hala domuz eti yemekte ısrarci olacak arkadaşlar varsa benden bir tavsiye. Domuz eti pişirmekTe kullanacağınız tava'nin daha önce hiç kullanılmamış olmasına dikkat edin. Ayrıca eti iri dilimler halinde değil küçük küçük doğrayin ( kuşbaşı gibi de olmasın) mutlaka sos kullanın ve nar ekşili olmasına dikkat edin. Güzelce kızarmış olmasını da ihmal etmeyin. Iyice pissin ki bakteri zararını En aza indirgeyin. Yavaş yemeye ve çok çiğnemeye dikkat edin ki vücutta sindirimi kolay olsun. Son hususa gelince, domuz eti pişirmekTe kullandığınız alet edevati asla bir daha kullanmayın çöpe atın. Yine domuz eti pişirecek olsanız bile...

Dipnot: domuz eti içerdiği bakteriyel ve yapısal özelliklerine göre insan etine En çok benzeyen ettir. Hani olur da insan etini de merak eden arkadaslar varsa uzağa gitmesinler. Bir domuz aynı işi görür.
Ayrıca domuzla ilgili bu tecrübeleri nerede kazandığımı merak edenler olacaktir. Cevabım su. Köyümde canlı canlı araştırdım...