bugün

sabah insanı

sabah en gec alti, alti bucukta kalkan, enerjik insan modeli. Sabah saatlerini uykuda degil, uyanik verimli gecirir. Genelde anneler bu modeldir. Erkenden uyanip cay kahve demler, dusunu alip , 5 te gunes bile daha dogmamis oldugundan evde butun isiklari yakip, tv radyo ne varsa tam gaz calistirir. Kendisinden baska uyuyan var mi yok mu demeden aksamdan kalma yikanmis temiz catal bicak tabaklari bulasik makinesinden cikarip gurultulu bi sekilde yerlerine yerlestirmeyi adet edinmistir.Haftasonu bile, birakin 11-12 yi, 9-10 a kadar bile agiz tadiyla uyutmaz. Abartip elektrik supurgesi calistiranina bile rastlanmistir.Neymis efenim akilli sayac varmis, faturadan tasarruf etmek icin 7 den once calistirilmaliymis... Bu tur insanlar sabah erken saatlerini daha verimli bulurlar. Oglen 11 olmadan evde ofiste islerinin buyuk bi kismini halletmislerdir. Erken uyandiklarindan sebep aksam 9-10 gibi uyku cokmeleri bu turden insanlarda sik rastlanir.

Bu ozellik dogustan gelir efenim. Isteseniz de 40 indan sonra sabah insani, adami, morning person ı, people ı olamassiniz. Ancak ilerleyen yasla birlikte gunluk uyku ihtiyaci da azaldigindan giderek bu modele donusulebilinir. Bu turlerin dogustan sabah insani olanlari safkandir.

Bir de bu modelin morning dog olan kopek hali vardirki insana sana ne oluyo yahu dedirtir. Sabah sabah takla atip, bir o yana bir bu yana kosar. gunun geri kalaninda uyusa da sabah 5 te takla atmak da ne oluyo? Histerik gibi ordan oraya kosma, ciglik atma (havlamaz, evet adeta ciglik atar) neye hizmet?