bugün

huawei ascend mate

dev bir arkadaş olur kendisi.

iş bu entryyi bu telefonu merak edenlere bir aydınlatıcı olması ümidiyle yazıyorum yoksa adetim değildir bu tarz entryler ama ben çok sıkıntı çektim şu açıdan;

"bu telefonu kullanan yok mu haa? yok mu lan kimse? nerdesiniz lan?"

gibi çırpınışlarıma hiç adam akıllı bir yanıt alamadım ne yazık ki. neyse şimdi kimsesizlerin kimi olmak için burdayım ve başlayalım.

2012'nin ekiminden beri takip ettim bunu, tr'ye gelmez ama neyse dedim sonra yaza yetişti. bu seferde samsung mega ile kendisi arasında kaldım.

işlemci ve ram olarak mega'yı tokatlıyor olsa bile bu telefonun performansından nasıl emin olabilirdim? inceleme videoları var bunun nette, adamın elindeki telefonu görmesen sanırsın motorola dynaTac 800x'i tanıtıyolar. itin götüne sokup sokup çıkarıyolar güzelim telefonu. o telefon şu aşağıdaki bu arada;

görsel

neyse aldım, gayet memnunum kendisinden. gözlemlerime geliyim;

pil;

çıkarılan bir batarya yok telefon yekpare gövde. 4050 mah benim gördüğüm en büyük kapasite şimdiye kadar bir telefonda fakat hayallerimi süsleyen pil performansına erişemedim. 2g de 2.5, 3 gün rahat çıkarır gibi, 3g açık ve kurcalamalı ise 1 günü tam ve belki biraz daha uzun süre yetebilecek bir pil var.

uygulamalar;

en büyük eleştiri olan uygulamalardan atma vs. gibi bi sorunla karşılaşmadım bunu kim uydurduysa onunda amk. az kalsın almıyodum bu telefonu.

işlemci;

1.5 ghz, 4 çiğdemli işlemci gayet güzel ama markası enteresan muhtemelen huawei'nin kendi ürünü ben herhangi bir kasma ile karşılaşmadım henuz marketten vs bir uygulamada. bu işlemciyi orta üstü diye nitelemek lazım.

ram;

ebesi sikilmiş bi vaziyetteyken telefon bana mısın demiyor ve takılma-donma-uyuzlama falan vs yapmıyor. 2gb ramin hakkını veriyor.

büyüklüğü;

evet, ben kolayca alışırım sanıyodum haftalar geçti ve hala adam akıllı bir mesaj yazamıyorum hızlıca. umut ediyorum o gunu sadece.

sarj dolum süresi;

30 - 45 dkda full doluyor bu güzel.

tema;

huawei kendi arayüzü olan emotional'ı kurmuş. ben bunun gereksiz olduğunu düşünmüştüm telefonu almadan önce fakat bu haliyle çok çok çok daha güzelleşmiş eğlenceli ve kolay kullanım sunulmuş.

radyo yok, her yere var yazıyor.

ısınma;

oyun oynarken özellikle ısınma oluyor fakat bu nette bıdı bıdı yapanların dediği gibi el yakan bişey değil. ne htcler gördüm evlat yere göğe sığdıramadığınız; o telefonlarla kaynak yapılabilir bi ısınıyo diyemediniz. önemsiz bi ısınma fakat ben bu ısınmanın batarya suresini etkilediğini düşünüyorum.

son söz; 4.6/5 yıldız.