bugün

bir silgi bir kalem

egitim sistemimizdeki carpikliklari, okullari, okul ihtiyaclarini, her kesimden ogrenciyi birinci elden izleme firsati yasayan ogretmenlerden sadece biriyim. hicbir sey mikro ogretimdeki gibi yapmacik ve siradan degil. egitimde firsat esitliginin utopya oldugu bir ulkede en azindan bazi ihtiyac sahibi okullari bagiscilarla bulusturan bir site var.

a4 kagittan, flute; projeksiyondan futbol topuna; silgiden kaleme kadar her turlu ihtiyaci karsilamaya hazir bagiscilari olan bir site bu. ayrica yapilan yardimlarin nereye gittiklerini gormek de mumkun. site:

http://www.birsilgibirkalem.org

http://www.facebook.com/birsilgibirkalem

--- birsilgibirkalem nedir? ---

http://galeri.uludagsozluk.com/r/508006/

proje dahilinde oluşturulan web sitesinde, okullar yetkili olarak belirledikleri öğretmenler aracılığı ile okulu hem görsel hem de yazılı olarak tanıtan okul profilleri üzerinden yılın herhangi bir zamanında ayni bağış ihtiyaçlarını bağışçılara duyurabilmektedir. aynı platform üzerinden, ihtiyaç sahibi okullara ve öğrencilere yardım etmek isteyen bağışçı kişiler ve kurumlar, türkiye’nin dört bir yanındaki okulların ihtiyaçlarını gözlemlemekte ve karşılamak istedikleri bağış taleplerini seçmektedir.
proje kapsamında, bağışçıların okullar ile buluşturulmasının yanında, bağış sürecinin taraflar için sorunsuz ve sağlıklı tamamlanması için ürünün tedariki, lojistik destek, bağış sürecinin takip edilmesi, bağış sonrası geribildirimleri ve sosyal medyada paylaşım gibi konularda bağışçılar ve okullara destek olunmaktadır. proje, okullar ve bağışçılar arasında yalnızca bir köprü oluşturmayı amaçlamaktadır ve proje kapsamında herhangi bir nakdi veya ayni bağış proje ekibi tarafından toplanmamaktadır.
bir silgi bir kalem projesi, milli eğitim bakanlığı ile işbirliği içinde gerçekleştirilmektedir.

--- birsilgibirkalem nedir?---

siteyi daha onceden bilenler de olacaktir, ilk defa duyanlarda.
siteyi inceleyebilir, yapilan ve yapilacak olan yardimlara goz atabilir daha sonra yorumlarinizi paylasabilirsiniz. butcenizce bir yardim da cok iyi olabilir.
sizden ricam bu sosyal sorumluluk projesi icin sosyal medyada bir farkindalik uyandirma. facebook, twitter, sozlukler (eksi, itu, ulu, inci) ya da akliniza ne geliyorsa o platformda duyurmaniz.

esiniz dostunuz (eger ogretmenseniz tum branstaki ogretmenlerle) yani tum cevrenizle bu projeyi paylasmaniz.
paylasim ne kadar olursa o kadar bagiscimiz olur. ve ne kadar bagis olursa o kadar ogrencinin ihtiyaci giderilmis olur.

cocuklarimizin isinmak icin okula tezek tasimasina, cantalari olmadigi icin cop poseti kullanmasina* gerek kalmaz. daha guzel bir imkanla yuzleri guler.

ben klavyem el verdigince bu kadar yazabildim, bu kadar bahsedebildim. yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.