bugün

galatasaray

çalkantılı bir dönemden geçen, hoca arayışında olan güzide kulübüm.

Listede bir çok yabancı isim olmasına rağmen en ciddi iddia italya'dan geldi. fotoğrafta Roberto Mancini ve tulun var. Beyaz Tv ekranlarında beşiktaş maçına mancini'nin yardımcısının geldiği de açıklanmıştı. Yine o konulara girmeden derhal hoca değerlendirmesine geçmek istiyorum. Mancini ne getirir? tabii ki magazinel bir tiraj, avrupa piyasasında ünal aysal'ın manevra kabiliyetini artırma, kısa vadeli bir sıçrama. Ancak götürecekleri getireceklerinden çok fazla olacaktır. Bir kere bu adamın gelişi dahi ciddi para. Yıllık ücreti bizim gibi Arap sermayesine yaslanmamış kulüpler için gereksiz ölçüde fazla. bunun dışında transfer edeceği oyuncular yetenekli ve gelecek vaad eden cüzi ücretli oyunculardan ziyade olmuş, parlamış oyuncular olacaktır. Dolayısıyla Galatasaray'ın mancini gibi bir adamın transfer fantezilerine saçacak parası yoktur. Türkiye'ye ve Türkiye gerçeklerine alışacak mı, bunlar karşısında nasıl davranacak bunu bilemiyoruz. Sözün özü, Ünal Aysal mancini'yi getirerek üç beş getiri sağlayabilir ancak götürülerinin çok fazla olacağını da bilmesi gerekir ayrıca bundan mütevellit söz konusu başarısızlığının kendi başını da yiyeceğini umarım görür.

Roberto Mancini ismini veto etmek çok daha makul. Di Matteo, Dick Advocaat gibi çok daha kolay gelebilir amiyane tabirler oluru kolay isimler var. Bunlara tek tek girmeyeceğim. Benim önerim Ünal Aysal'ın genç, dinamik, başarıya aç bir hocayla anlaşması eğer bu tip bir antrenör bulamıyorsak da riske kaçmayıp ligi tanıyan her ne kadar Galatasaray taraftarına sempatik gelmese de Mustafa Denizli ya da Şenol Güneş gibi isimlerle anlaşılmasıdır. Böyle olursa hem türk medyasının sesi kesilir hem de içerideki muhalefetin tepkisi perdelenir. Ne olursa olsun bu isimler saygı duyulması gereken isimler. Türk liginde bize istediğimiz başarıyı sağlayıp 4.yıldıza ulaşmamızı sağlarlarsa başka da bir şey yapmalarına gerek yok. Ünal Aysal da boynuna geçirilmek istenen ilmiği söküp atar.

Umarım birileri bunları düşünür. ben kuru bir taraftar olarak düşünüyorsam illa ki onlar da düşünüyorlardır. Tek derdimiz galatasaray olduğu için pragmatik davranıp, terim-aysal spekülasyonlarını geride bırakıp en iyi hocayı seçmek durumundayız.

Camiam için hayırlı olması dileğiyle.