bugün

2001 ekonomik krizini ecevit e mal etmek

şarkıcı ajdara mı mal edecektik denilesi cümle. kardeşim bak, ekonomik krizle ilgili ağır iktisadi konulara değinip burada alim kesilmeye gerek yok, mesele basit. önceki azınlık hükümetini saymazsak ecevit hükümeti mayıs 1999.da iktidar oldu, kriz ne zaman çıktı şubat 2001.de, yani koskoca 1,5 yıl geçti. peki krizin temel nedeni ne, hükümetin yanlış kur politikası, dalgalı kura geçmemek, ipleri tamamen imf.ye verip onlar ne derse yapmak, zira ecevitin ve diğer ortakların partisinde ekonomi bilen yumruğunu masaya vurabilen kimse yoktu.

hal böyle olunca kriz patladı. üstelik dünyada global kriz de yoktu, şu ankinden çok daha iyi durumdaydı dünya ekonomisi.

sözün özü, ekonomik krizler doğal afet değildir, yüzde 90 hükümetlerin suçudur, sen iktidara gelmişsin 1,5 yıl yanlış politika izlemişsin ekonomi çökmüş, daha tonla banka batmış, daha doğrusu hortumlanmış, sen ülkende bankalardaki mevduatların güvenliğini bile sağlayamayacak kadar aciz duruma düşmüşsün, krizden bir gün önce birileri merkez bankasından milyarlarca dolar çekmiş uyumuşsun.

o zaman bunun sorumlusu kim olacak.

hemen yazımın başına dönelim. evet haklısın dostum, ekonomik krizin sorumlusu ecevit değil, şarkıcı ajdardır. o nane şarkısını hiç yapmayacaktı. tarih ajdarı affetmeyecek.