bugün

triangle

haftasonu tv de the triangle diye bir diziye denk geldim. Bermuda seytan ucgeni felan tam benlik konular, dedim netten bir arastirayim ne bicim bir diziymis. Bunu arastirirken the triangle'nin the'sini unutunca karsima bu filmin tanitimi cikti youtube da. Neye niyet kime kismet diyerek tanitimini izledim tabiki bir halt anlamadim. yorumlari okumamaya da calistim spoiler olmasin bana diye ama adam daha basligina inek kadar inception gibi film, purgetory felan yazinca bana spoiler'in alasi oldu neyse. Filmi indirmeme de gerek kalmadi, tamamini sevabina yuklemisler youtube'a. Film 1 saat 36 dakika kadar felan suruyor. Izlerken sıkılmadim, olaylar zaten hizli gelisiyor. Ortalarinda mindfuck olayiyla zirvelere oynuyor. Bana gore dusuk butcesine ragmen, taninmamis oyuncularina ragmen cok iyi kotarilmis. ha mantik hatalari var elbette, bu tur filmlerde kacinilmaz oluyor fakat favorilerimin arasina girmis bulunmakta kendisi. Taninmamis dedim de liam hemsworth'u ayri tutuyorum elbette. Herkes taninmamis oyuncular diye tutturunca ben ama bu tanidik lan ya da cok benziyor liam hemsworth'a dedim durdum. De zaten kendisiymis.

--spoiler--
filmi izlerken dikkatli izlemeye calistim. dakika bir gol bir ani benim gemiden kacan jess'in kendi evinin ziline bastigi andi. o an dedim o zile kesin aslinda sen bastin ve filmin sonunda hakli ciktim. arabaya o koca bavulu yerlestirirken lan onun icinde ceset mi var dedim orda da hakli ciktim. oncelikle hersey bir loop icinde degil. dikkat edilirse filmin basindaki jess'in rihtim sahnesiyle sonraki rihtim sahnesindeki konusmalar farkli. bu olaylarin degiskenlik gosterdigine isaret. fakat benim anlamadigim bir durum var ki, belki cok sacma da gelebilir ama jess neden herkesi öldürmek zorunda ki arkadas? amac oglunu tekrar gormekse, ne bilim gemiye biner binmez at kendini asagiya. sonucta bir kisirdöngü icinde de degilsin, olaylar farkli gelisebilir. jess bunu diger elemanlar kendi benzerlerini gormesinler diye mi yapiyor merak ediyorum. gercekten kafa karistirici. ben filmin ortalarinda jess gercekten kurtulacak ve ogluna kavusacak sanmistim fakat ters kose oldum. maalesef jess ogluna hic kavusamiyor. filmin sonu yeni yeni soru isaretleri doguruyor insanin kafasinda. jess ilk defa arabayla kaza yaptiginda ogluyla beraber ölüyor. anlamadigim uzerindeki kiyafetler neden baska ki? ilk defa ordan kalkip taksiye yuruse neden uzerinde beyaz t-shirtu ve kisa pantolonu var ki? kendisini öldürüyor bagaja atiyor. Yani oyle saniyor. tekneye biniyor, ruyasinda aslinda kendisini goruyor. olaylar olaylar. derken sahile vuruyor. o uzerindeki beyaz t-shirtin rengi siyaha donusuyor. hirkasini da gemide birakiyor. ben tam diyorum e bunlari sonra nasil giyecek bir daha diye. tam evden cikarken bakiyorsun t-shirt yine bembeyaz ve uzerinde ayni hirka. taksici maksici demisler abi kadin orda zaten ölü ne polisinden ne sahitliginden bahsediyorsun ki?

benim icimi en cok yakan sahne, kötü jess'in ogluna attigi tokat aldi. aklimda o tokat sahnesi kaldi resmen. uzuldum cocuga. uzun lafin kisasi, hala cevaplayamadim bircok soru var. youtube da filmseverin teki aciklayici bir video yapmis fakat devamini getirmemis. kesinlikle izlemekte fayda var.

http://www.youtube.com/watch?v=l53_AO-QFSs
--spoiler--

tekrar tekrar izlenebilecek bir film bence. inception ve turevini sevdiyseniz bunu da seveceksiniz.