bugün

gezi parkı eylemleri vs mısır darbe eylemleri

günlerdir bir de bu versus üzerinden yiyoruz birbirimizi. vazgeçin aga birbirinizin direnişi anlamsızlaştırmaya çalışmaktan ya da tukaka ilan etmekten.

doğru ya da yanlış, insanlar belli nedenlerle sokağa çıkıyor. belki dış destekle, belki kışkırtmayla, belki artık "burasına geldiği için".

sokağa çıkıyorlar, bir şeylerden, birilerinden dertliler. ve bunun sonucunda öldürülüyorlar.

taksimde öldürülüyorlar, eskişehirde, kahirede ya da beyrutta. ne fark eder. insan haklı ya da haksız sokağa çıkıp bağırdığı için öldürülür mü? insan hayatı bu kadar mı ucuz? ve herkes tutturmuş bir şehitlik curcunası. yok "orda ölen şehit" yok "burda ölen şehit değil". yav kendi işinizi yapsanıza. allahın bayiliğini mi aldınız da haberimiz yok.

düşünceler, rejimler, iktidar değişir. insan şikayet hakkına, haktan öte kabiliyetine sahiptir. mısrdaki de şikayet edebilir, taksimdeki de. kimi dilekçeyle şikayet eder kimi sokakta bağırarak. bugün "bok yoluna ölüyor" dediğiniz adamlara, 15 yıl sonra dönüp baktığınızda "keşke ben de katılsaydım" diyebilirsiniz. sadece ölüler ve aptallar fikir değiştirmezmiş.

birbirinize bok atacağınıza memnun olmadıkları için ölen insanlara üzülün. isyan ettikleri için öldürülen herkesin anısına saygı duyun. insan hayatı ucuz bir şey değil.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar