bugün

sevan nişanyan

zorbalık hareketinin arkasında kim olursa olsun; islamcı, kemalist, sosyalist farketmez, orada bu adam dik durup "yanlışsınız" diyebiliyor. bu duruşuyla gıpta ettiğim bir adamdır. fikriyatı, fiiliyatı ne olursa olsun bu duruştur yani kıskandıran.

ama uzaktan kıskanıyorum seni sevgili sevan. çünkü götüm yemiyor öyle fikrimi savunup içeri girmeye, mükemmel(!) hayatımı sekteye uğratmaya. zaten de öyle uğruna ölünecek bir fikrim de yok.

hülasa, bağnazlığın default bir karakter öğesi olduğunu düşünüyorum. şöyle ki; sen istediğin kadar mantıksal veriyle gel, adamın değişeceği yoksa değişmez. dahası yine şöyle bir şey var; bir adam bağnazsa bağnazdır. dindarken de dinden dönerse de. ya da tersi.

neyse şunu diyeceğim hacı abi, geçmiş olsun, bol verimli bir tatil olsun. ben ve benim gibi "banane be yaa"cılar senin gibi "doğrusu budur"culara imreniyoruz, ama asla arkanızdan gelmeyeceğiz. çünkü senin mantıklı çıkışına zorbalıkla karşılık veren, haksızlığını iktidar olanaklarıyla örtmeye çalışanlarla uğraşacak ne sabrımız ne gücümüz ne isteğimiz yok.

saygılar

not: bu adam ne demiş de gündem oldu diye soranlar için:

http://www.youtube.com/watch?v=IpbqOKABa5E