bugün

burak yıldırım

Yüzünü çok net hatırlamasam da üzerindeki kıyafetlerden düşündüğüm kadarıyla maçtan dönerken benle aynı metrobüste olan fenerbahçe taraftarı. bu olayın öncesini araştıran konuşan vs henüz göremedim.

Bir delilik yapıp olay günü beşiktaş taraftarı olmama rağmen arkadaşımla derbi izlemeye gittim. Dönüşte hep beraber bindik metrobüse. Mecidiyeköye kadar her şey normaldi. Mecidiyeköye yaklaşırken metrobüs durdu birkaç kişi inip baktık ileriye. Metrobüs durağı savaş alanı gibiydi. Önümüzdeki metrobüsün cam sesleri geliyordu ve o anda bir adamı camdan indirip dövmeye başladılar. o metrobüs kaçtı sıra bize geldi. O gün kaç kere ''niye aldım ben bunu!!'' dediğim mont beni arkadaşımı ve 17-18 yaşlarında olan bir kızı kurtardı. Birkaç tanesi metrobüsün önüne atlayıp ön camı kırmaya başladılar. Hepimiz şaşkın bir halde kalmışken önümde kapının camı patladı bir anda montla siper ettim cam parçalarını. Arkadaşımı ve kızı da montun altına alıp eğildim. daha sonra her yer duman oldu kimseyi göremiyorduk. Meğerse içeri meşale atmışlar kırılan camlardan. Bir anda metrobüs tekrar gitmeye başladı. Bir sonraki durakta durduk ve içeri atılan meşaleleri bıçakları toplayıp attık. Sonra metrobüsün kırılan camları tam kırılmamıştı yarım kırıkları da kırdık çünkü rüzgarda üstümüze geliyordu. Olayın bu entry ile alakasına şimdi geliyorum. Bir grup edirnekapıya yaklaşırken inip geri dönelim dövelim demeye başladılar. Benim sağımda mavi tişörtü benle birlikte camları kıran da bu gruptaydı ve o da indi bu durakta.

Eve geldikten sonra olayı duyduk ve sonrasında kamera görüntüleri çıktı. Benim görebildiğim kadarıyla (yanlış görmüşsen bildirin) önde mavi tişörtlü bir çocuk sarı kırmızılı çocuğun üstüne geliyor ve bir anda kargaşa oluyor.

Yaşanan olayların hepsi sarı kırmızı parçalı forması olan çocuğa kesildi. Ben sadece onun suçluluğunu kabul etmiyorum. Kadıköyde binlerce polis varken mecidiyeköye tek bir polis bile göndermeyenler, yıllarca futbol ile ilgili manşetlerinde ''tarihi çalım'' vs gibi rekabeti kızgınlaştıran medya, mecidiyeköyde metrobüse saldıran yaratıklar, gaza gelip karşısında yalnız gördüğü taraftara saldıranlar da bu suça, bu olaya ortaktır.