bugün

bidat

Birileri tutturmuş bid'atte bid'at, bid'atte bid'at

Bid'at nedir yahu?

Bid’at, dinde olmayan bir şeyi ibadet olarak yapmak demektir. Mesela selam verirken, Selamün aleyküm demeyip elini başına vurmak, selamı alanın da aynı şekilde veya başka şekilde işaret yapması; yahut fakire kibirlenmek, sünnet diye ona eteğini öptürmek gibi şeyler, ibadet maksadıyla yapılınca bid’at olur.

Örneğin birisi yanımıza gelmiş olsun, ve abdest esnasında okunacak bir dua elimize vermiş olsun. Bunun eğer sünnette yeri yoksa o sana verilen x duanın içerisinde hasen sözlerde olsa apaçık bir bid'attır... (kişi burada uyanık olup soracak, (müslüman uyanıktır) -Bu duayı nereden aldın? Nerede geçiyor?..

Bilmem kaç kere şunu okursan (net rakamlar 4400, 2000, 1555 falan gibi) ki o net verilen rakamlarda örneğin "la ilahe illallah" dahi geçse bid'attir..
Ya hu ne zararı var kardeşim bunu yapmanın diye size çıkışan adam bid'at hususunu yanlış anlamıştır.. Elimizden geldiğince bid'atin ne olduğunu anlatalım..

Dikkat !
Her bidat bir sünnetin, öyle ki farzın katilidir..
islam'da noksan bir şey yoktur..
"islam zamana uydurulmaz, zaman islam'a uydurulur"

Faydalı bidat olmaz.. Öyle ki imam Rabbani, -Bazı bidatler faydalı gibi gözükebilir fakat kıyamette hepsinin zararı görülecektir, der...

Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
Din adına uydurulan her şey bid’attir, her bid’at sapıklıktır; her sapıklık da Cehenneme götürür. [Buhari, Müslim, ibni Mace, Nesai]

ilhamla gelmiş bir ibadetten beriyiz. Allah(cc) dinini tamamlamıştır. ilhamın meşruiyeti tartışılır..
Öyle ki ilhamla "Birinin helal dediğine biri haram diyebilir", Allah(cc)'ı şahit tutuyoruz, biz onlardan beriyiz..
Biz Allah(cc)ın emrettiğinden, Peygamberinin (sav) yapın dediğinden ve yaptığından mes'ulüz..

Matematikten sınava girecek birinin, edebiyat dersine çalışması olsa olsa bir yanlış anlamadan ibarettir..
Biz bu yanlış anlamayı imkan dahilinde düzeltelim.

Bilmekle bilinç aynı şey değildir.. Binlerce adet kitap okumuş, falan ünlü memlekette islam üzerine ilim görmüş adam "islamda çok önemli hususları" kavrayamayabilir..
Biz onlardan beriyiz.. Allah'ı (cc) şahit tutuyoruz.. Onların eğlentilerinden beriyiz..

Yine bir hadis de,
Hidayete kavuşan hiçbir topluluk, hakkı bâtıl, bâtılı hak göstermeye çalışmadıkça, dalâlete düşmez, yani sapıtmaz. (Tirmizi)

Dikkat buyurun;

"Dalalet sahiplerinin yanında hidayet aranmaz"

derleme