bugün

koca yusuf

kel aliço'nun 26 yıllık başpehlivanlığına son veren pehlivan. ben uzun süre bunu cüssesinden dolayı "koca" lakabını aldığını sanırdım. meğer iriliğinden değil de ahlakından dolayı bu lakabı almış. hemen "oha 1.88 boy ve 115 kg neresi küçük" demeyin. aynı dönem pehlivanlarından adalı halil ve kurtdereli mehmet pehlivan koca yusuftan daha iri pehlivanlarmış. ya da şöyle söyliyeyim; koca yusuf'un çırağı filiz nurullah 2.02 boyunda 150 kg ağırlığında imiş ve avrupa'da bazı güreşlere "insan üstü" diye alınmazmış.

kel aliço ile yaptığı güreşte yenişemeyipte hava kararınca zamanın otoriteleri güreşi durdurmak istemişler, kel aliço'da bağırmış;

--spoiler--
A be burası Kırkpınar'dır... Er meydanıdır buncağaz. Burada yenişene kadar güreş tutulur. Zift fıçıları, çıralar ne güne duruyor? Tutuşturun oncağazları... Pişmiş güreş bırakılır mı hiç? Bu kızancağıza yenilmek kaderimde varsa bırakın yensin beni... Hem ben artık bu er meydanlarından çekileceğim. Aliço'yu yenmek talihini bir daha bu Yusufcağız nerede bulacak?
--spoiler--