bugün

stephen curry

şu anda dünya üzerindeki en iyi şutör olma ihtimali vardır. tabii ki bu göreceli bir şey ama en iyilerden biri olduğunu söyleyince kimse buna karşı çıkmayacaktır. nba playoffs 2013'te isminden fazlasıyla söz ettirse de aslında 2012-2013 normal sezonunu da harika geçirdi. ilk olarak, çok genç bir oyuncu ve ilerleyen yıllarda lige damga vurma potansiyeli var. şut konusunda ligin en iyilerinden birisi ve şutu o kadar çabuk bir şekilde elinden çıkarıyor ki onu savunurken bir adım bile boşluk bırakmak takımın sayı yemesine sebebiyet verebiliyor. şutlarını çok çabuk çıkardığından dolayı onu savunurken bloklamak neredeyse imkansız. bununla birlikte çok ilginç bir özelliği var. ligde şutu elinden en estetik çıkaran oyunculardan birisi. bu konuda biraz da olsa kevin durant'a benzetiyorum onu. kevin durant o kadar doğal bir skorer ki topla hareket ederken, şut atarken hiç zorlanmıyormuş gibi gözüküyor. stephen curry de aynı tarzda bir oyuncu. mutlaka zaman zaman saçma sapan şutlar atıyor ama bu şutlarda bile insanın gözüne çok estetik gözüküyor. kısacası, top eline çok yakışıyor.

şut özelliği çok ön plana çıksa da birçok farklı özelliğinden söz etmek mümkün. öncelikle top hakimiyeti olağanüstü. bununla birlikte hücumda sadece şut ile sayı bulmuyor. şutlarının yanı sıra son derece etkili bir penetre yeteneği bulunuyor. pota altına penetre ettiğinde pozisyonları bitirebilme yeteneği bulunuyor. bu artılarının karşısına yazılabilecek eksiler de var. fiziksel olarak hâlâ nba seviyesinde değil. ama açıkçası eğer fiziksel olarak güçlenirse o kıvraklığını kaybeder mi diye düşünmeden edemiyor insan. bir de savunmada çok iyi olmadığını söylemek mümkün. bu da aslında fiziksel dezavantajından kaynaklanıyor biraz da. bu eksilerini artıya çevirdiği takdirde gelebileceği seviyeyi tahmin etmek mümkün değil. gerçi bu konularda kendini geliştirmese bile ligin en iyi oyuncularından biri olabilir. *
8 mayıs 2013 sa spurs golden state warriors maçı'nın ilk çeyreğinde tek ayak üzerinden atmış olduğu üçlük de bahsetmiş olduğum doğal skorerliğe muhteşem bir örnek:

http://www.youtube.com/watch?v=nBvv9yoK64k