bugün

belgrad

Belgrad'a gidince görülmeden gelinmemesi gereken 10 yerden biri...
-------------
ADA Ciganlija

Türkçeye birebir çevirince çingene adası anlamına gelen yer. Çingene deyince, Emir Kusturica filmlerini hatırlayınız lütfen.

Ulan, yoksa Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'e PLAJ yaparken, Sava nehri üzerindeki bu düzeni mi örnek aldı acaba diye insanı meraklandıran yer.

Bu nasıl bir 'dere' ki (Sava), içinde ada var, adada PLAJLAR, kano ve kürek yarışları, golf - fıtbol - tenis sahaları!

Belgrad, iki nehrin tam kesişme noktasında kurulmuş; bir tarafta Sava var öbür tarafta Tuna. Bu ada Sava üzerinde. Sava, Tuna'ya dökülüyor. Şehirde 7 tane köprü var; 6 tanesi Sava üzerinde.

Ulan bu Sırp ırkı hakikaten, akrabaları Ruslar kadar (Hepsi Slav ırkı) güzel ırk dedirten görüntülerin yaşandığı bir ada burası: Baklava göbekli sırım gibi delikanlılar; sütun bacaklı, küçük popo genç kızlar.

Bu ada, diyelim Seyhan üstünde ve Adana'da olsaydı, maganda mekanına dönüşüp, toplu 31 manzaralarının yaşanacağı bir mastürbasyon yuvası olabilirdi. Allah Seyhan'ı ve Adana'yı korumuş!

Belgrad halkının en güzel kızları ile en yakışıklı delikanlılarının bir arada bulunabileceği - görülebileceği, Ada! Aslında gün boyu burada kalmak lazım...

http://www.adaciganlija.rs/