bugün

imamların diyanetten maaş alması caiz değildir

Rahmetli babaannem 25 yıl önce anlatırdı ne zamanki devlet bunları maaşa bağaldı artık başta ki iktidarın günde 5 vakit propagandasını yapmaya başladılar.
ben o o zamanlar anlamazdım babaannem okumayazması olmayan biriydi nasıl öyle düşünür diye ama şimdi hak vermeye başladım çünkü dışardan ortaokulu ve açık imamhatipliseyi bitiren herkes kpps den 50 ile imam oluyor.

benim anlamadıgım şu sdece ölü yıkamak namaz kıldırmakmıdır yada ramazan ayında fitre ve zekat toplamakmıdır .

yıl 2006 bir köyde bulunuyordum imam baş köşede oturuyor ezan okudu tabi kaseti takmış kendisi bizimle yemeye başladı teravihi kıldırtacak akşam namazını es geçti.
neyse yemek bitti çay geldi çay içtik . kurnaz köylünün biri hocam tüp bebek günahmı caizmi sordu imam direk cevap verdi (keşke uzatsaydı) caizdir dedi. neden caiz diye sordu köylü ,imam da anlattı ,ortada cinsel ilişki yok dedi köylü, imam terledi köylü onun yanında ilçe müftülüğü aradı direk sordu müftüde direk caizdir dedi ve köylü imama dönüp caizdir dedi neden uzatıyorsun dedi. imam da ben ne dedim dedi ve tantanan çıktı.

yahu sırf maaş alayım köyde lojman kaparım kirada ödemem, köylüde zekat fitre verir diye düşünürseniz insanlar parmak atmaya başlar .

eski medreseler iyiydi adamlar hertürkü pozitif bilimide öğrenip karşısındakini lal ediyor cümleleriyle.