bugün

it happened one night

1934 yılında çekilen başarılı abd yapımı romantik-komedi filmidir. türkçe anlamı "bir gecede oldu"dur. Filmde deep focus taktiği kullanılmıştır.
Tipik bir yeşilçam filmi diyebilirsiniz ama tam olarak öyle değildir. bu filmin çekim yılı yeşilçamdan 35-40 yıl öncedir ve çok daha başarılıdır.

Filmin içeriği:

--spoiler--

Filmde başrol oyuncularından olan zengin kızımız babasının istediği kişiyle evlenmesine izin vermemesinden dolayı evden kaçar. Tabii ki milyoner olan babası da kızını bulmak için her imkanı dener. Fakat bir türlü bulamamaktadır. Zengin ve ukela kızımız ise olda kaçarken bir gazeteciye rastlar (otobüste tatsız bir olayla tanışırlar). Ardından erkeğin kızı kollaması ile birlikte aralarında bir elektriklenme oluşur. gazeteci başrol oyuncumuz kızı sevgilisine götürecektir. Fakat gel gelelim ki, kızımız gazeteciye aşık olmuştur. Bir gece kızımız gazeciye açılır fakat adam bunu pek ciddi bulmaz. ardından evlenme teklifi yapmak için para bulmaya gider çükü önceki geceden kızın kendisini sevdiğine emin olmuştur. Fakat tam o esnada kaldıkları otel sahipleri bunların kaçtığından şüphelenirler ve odayı basarlar. Kızda para olmadığı için kızı dışarı atarlar. Kız erkeğin kendisini terk ettiğini düşünür. Bu yüzden babasını arayıp kendisini almasını ister. En sonda baba kızının evleneceği adamı sevmediğinden gazeteci ile evlenmesi için ikna eder ve kızımız gazetecimizle evlenir.

--spoiler--