bugün

hayko bağdat

Dün odtü'de barış süreci ve ermeniler adlı bir panele konuşmacı olarak davet edilen aydınımsı.

Öğrencilerin kendi cebinden masrafları karşıladığı panele gelirken önce havaalanını beğenmemiş, daha sonra da aradaki fark neyse vereceğim demiştir. Ayrıca korumasına da bilet istemiştir.

Panelde konuşmasına başladığında; " aranızda hiç ermeni arakdaşı olan var mı ? " gibi bir soru sormuş ve sonrasında da bizi ancak 19 ocaklar da, 24 nisanlar da hatırlarsınız bir iki panele çıkarır sonra unutursunuz demiştir. Kendisine emine ayna çok güzel bir şekilde, hiç ermeni arkadaşınız var mı dediğinizde kediniz var mı gibi oluyor, yakışmıyor demiştir.

Kendisi şunu bilsin ki, öğrenciler ona şu süreçte kendini anlatabileceği bir yol açmış ve ona saygı gösterip dinlemeye gelmişlerdir. Ancak o daha en başından "entelektüel" kişiliğini göstermiş ve resmen paneli yapanları ermeni sevicilikle suçlamıştır. kendisini ve halkını da vitrine çıkarılacak bir promosyon ürünü olarak gördüğünü belli etmiştir. Öğrencilerin el emeğiyle hazırladığı afişle alay etmiştir. ha ayrıca ermeni halkının politik 8 kişisinden biri olduğunu iddia etmiştir, kendisine buradan onden çok daha birikimli ve çok daha aktivist ermeniler olduğunu hatırlatmak ve o dostların kendisinden çok daha "entelektüel" olduğunu belirtmek isterim.