bugün

erkin koray ın oyunu mhp ye vermesi

"anadolu rock'un temsilcilerinden erkin koray ülkenin bu zor günleri aşması için mhp gibi bir partinin lazım geldiğini söyleyerek..." biçimindeki bir gazete haberinden anlaşılandır. rock müzik yaşamı içerisinde yapageldikleriyle anılacakken bunaklık tarihine geçenler listesinde yeralmasıdır.

anadolu ya da değil. alt türleri ne kadar genişlese de rock müziğin özü onun tarihinde yatar. rock, 60'lı yıllardan başlayarak tüm dünya gençliğinin emperyalizme karşı bir başkaldırı ruhunu dinletmiştir yüreklere tınılarıyla. her halkın kendi kültürel özellikleri ve özlemleriyle zenginleşmiş ilk çıkışındaki başkaldırı ruhunu barındırmıştır. isyanın sesidir özgürlük diye haykıran gençliğin... hal böyle olunca ayırt etmek gerekir. ırkçı faşist bir yapılanmayı adres gösteren biri genç ruhun coşkun dinamizmini yıllar yılı her tınısında taşıyan bir müziğin temsilcileri arasında sayılabilir mi? zerre kadar bu ruhu barındırmayan bu söylemleriyle anadolu rock sıfatıyla anılması kendi kültürümüzle harmanlanan rock müziğimizi ayaklar altına almak demektir.

koray'ın yaptığı saçmalamaktan çok ötedir. popüler kültürün sanatı ve sanatçıyı yutan çukurunda popüler olabilme adına son çırpınışları, çıpınırken çamura daha bir bulanması ama bir o kadar da eski ve yeni kuşaklar nezdinde kendi tükenmişliğine attığı son imzadır...