bugün

fatih terim

türk futbol tarihinin en başarılı, en şanslı ve aynı zamanda en terbiyesiz teknik direktörüdür.

başarılı olduğunu kimse yadsıyamaz. gerek milli takımlar, gerekse galatasaray başında bu ülkenin kazandığı en büyük başarıların altında imzası olan adamdır fatih terim.

şanslıdır fatih terim. ülkenin görmüş olduğu en iyi kadroyla uefa kupasını getirmiştir sınırlarımıza. ama bu onun doğru zamanda doğru yerde olmasının eseridir. o kadroyla lucescu'nun da o kupaya ulaşabileceğine inanıyorum açıkçası. yine şanslıdır fatih terim. milli takımda, elden kaçan toplar, onun bunun götüne çarparak gol olan toplar, son saniyede kurtarılan maçlar hep şansı sayesinde olmuştur. hiç kimse 2008'deki başarı hikayesini anlatmaz, herkes şansımızı anlatır. ama bunu çoğu galatasarylı kabullenmez. çünkü fatih terim onların çocuklarıdır.

ve terbiyesizdir fatih terim. emre belözoğlu'nu döverek adam etmeye çalışmıştır. hagi, melo, colin kazım gibi bir terbiyesizlere göz yummuştur. milli maçta sahadaki futbolcularına ve teknik heyetine "finish him" komutunu vermekten hiç çekinmemiştir.

ama bu son imza attığı olay. aslında ne kadar balon bir şovmen olduğunun açık kanıtı olmuştur. daha 4 gün önce sana tecavüz eden bir takımla oynarken, şampiyonlar ligi'ndeki hakem hatalarına süt dökmüş kedi gibi yaklaşırken; dün sahada gerçekleşen hadiselerde nedense aslan olduğunu hatırlamıştır. e hani senin için ligden daha önemliydi şampiyonlar ligi? lan adamlar iki penaltınızı vermedi amk, maçtan sonra mourinho tüm dünyanın önünde taşşak geçti sizinle, nerede kaldı avrupa fatihliğin senin terim? niye orada müritlerin tarafından çok sevilen "imparatore" gibi davranamadın?

çünkü senin borun türkiye'de ötüyor be terim. italya'da fiorentina başkanından dayak yediğin günleri, milan'da futbolculardan siktir yediğin günleri unutup, burada hakeme saldırıyorsun. galatasaraylılık duruşu bu mudur yani? başkanın bile senin götünü toplamak için saçma açıklamalar yapmak zorunda kalıyor, ümit davala ile diğer adanalı cono senin zaten köpeğin olmuşlar, abdülrahim albayrak'ı bile eziyorsun. sen kimsin fatih terim? ne zannediyorsun kendini?

bu ülkenin gözünde neredeyse tüm kredini bir günde tükettin fatih terim. türk futbolunun yüz karasısın.