bugün

aykut kocaman

şahsında bütün yerli antrenörlere ve spor yorumcularına küfrettiren, 3 dakka özet taraftarlarına da acıma hissi uyandıran beden hocası.

arkadaş ülkede 4-3-3 ayağına 6-3-1, 4-4-2 ayağına 6-3-1 veya 6-2-2 gibi amorf dizilişlerle futbol benzeri bir şey oynanıyor bu adamlar yüzünden millet de televizyonda teknik taktik tartışıyor.

geçen televizyonda futbol dahisi ermen toroğlu "bu diziliş işi yalan 1 metre ileri gidince 4-3-3, 2 metre geri gidince 4-4-2 oluyor. ne anladım o işten!" dedi. (evet gerçekten bunu dedi) saha langırt masası olmadığından haliyle ip gibi dizilmiyor topçular erman amca. dizilişe adını veren formasyonlar mevkilerinde oynayan oyuncuların saha içindeki görevlerini yerine getirdikleri noktallardaki süre ve pozisyon sayısı yüzünden o ismi alır. bu herifler yüz binlerce dolar kazanıyor yorumculuktan bizse burda kendimizi sikiyoruz sinirden.

aykut efendi ve yerli antrenörlere gelince 4'lü defansın önüne 2 tane adı önlibero ama kendi ön stoper adam koyup ileride fuleli santraforlara top şişirtmekten öte bir numaraları yok. bunun içindir ki açık/kanat oyuncularının hücum varyasyonlarından çok defansa yardımlarını konuşuyoruz. çünkü fiziksel olarak ileride 3 metre boyunda 250 kiloluk bir santraforunuz yoksa altıpas'a en fazla 20 metre yanaşabilen açık/kanat oyuncularının ortalarıyla gol bulamazsınız. kanat oyuncusu ceza alanına girip, 4-5 kişiyi geçip, kendi başına gol bulmazsa hücuma katkı şansı yok'a yakın. garincha olsa faydasız.

bu yüzden stoch verimsiz, krasic uyumsuz, amrabat da "kayseride yıldız ama galatasaray'da yetersiz"dir.

bi bitin diyeceğim ama azaldıkça bunların yerine daha beterleri geliyor tolunay kafkas, abdullah avcı gibi...