bugün

kindar nesil

mazlumun zalime evrilmesiyle oluşan topluluktur.

bundan 15 yıl önce türban karşıtlığının en ileri ucundakilerin bile zaman zaman vicdanları sızlıyordu: "bir kız mini etekle üniversiteye gidebiliyorsa, türbanla da gidebilmeli" ama hemen sonra ekliyorlardı "yani bu bizim için sorun değil ama türbanı siyasi simge haline getirdiler". minareyi çalan kılıfını hazırlamıştı.

devlet dairelerinde de sosyal hayatta da demokratik olmayan/bireyin özgürlüğünü kısıtlayıcı uygulamalar vardı. namaza gidenlerin fişlenmesi, imam hatiplilerin dışlanması bunun acı örneklerinden biriydi.

------

sonra devir değişti. ekonomik krizin acısını hisseden halk, eski siyasilere tokadını attı ve akp'yi başa getirdi. özgürlükler, haksızlıkları gidermek, herkese eşit davranmak vaatleriyle yola çıkan iktidarın zamanla sivil diktatörlüğe yürüdüğü görüldü.

muhalefet, ordu, yargı, basın, emniyet, mit, bürokratlar, ünivesiteler bir bir sindirildi. bir zamanlar bir şiir okuduğu için hapiste yatanlar şimdi olmayan belgelerle, terör örgütü üyelerinin şahitlikleriyle masum insanları hapse atıyorlardı.

müslümanları dolandıranların dosyası ta almanyalardan geliyor yurdumda yapılan yargılamalarda bu kişiler sırf iktidara yakın olduğu için aklanıyordu. pedofililer aman cemaatin adı çıkmasın diye sahte ifadeler/şahitlerle suçlarından yırtıyorlardı.hukuk bir zamanlar hak demekti şimdi iktidarın tetikçisi anlamına geliyordu.

ihaleler belirli kesimlere veriliyordu. eskinin mücahiti şimdinin miteahhitiydi.

atamalarda ehliyet ve liyakat kavramları yerini sadakate bıraktı.

artık cuma namazına gitmeyenler fişleniyordu...

Bazı örnekler: AK Parti Milletvekili Avni Doğan: "Ergenekon'a mensup kişilerin 40 sene boyunca halkın belirli kesimlerini fişlediğini öne sürdü. Doğan "Şimdi biz onları fişliyoruz, sıra bizde".
http://www.ntvmsnbc.com/id/25060126/

ak parti muğla milletvekili ali boğa: bütün okulları imam hatip yapma şansı yakaladık.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25376553

-------------

sanal ortamlar ve sözlükler de bu değişimden nasibini aldı.

eskiden teknolojiye yatkın ama dini inancı zayıf bir kesim yıldızıydı sözlüklerin. sözlükler ilk kurulduğunda bu kişiler kendilerince dini sorguluyorlar, din ile ilgili troll'lük yapıyorlardı. bazılarının "ateyiz" diye yaftaladığı kimselerdi onlar. sözlüğe üye olamayan muhafazakar kesim cevap verememenin huzursuzluğu ile kinini biriktiriyordu. sonra aradan yıllar geçti. yeni nesiller sözlükle alındı.

yeni gelenler eskilerden acısını çıkarırcasına şimdi laiklik, ahlak, kadın, atatürk konularının troll'lüğünü yapıyorlar.

kalemlerinden muhafazakar maskesi altında ahlaksızlık damlıyor.

şahsen troll'lük yapılmasına karşıyım ama bir seçim yapmam gerekse nerede o eski troller diyorum.

(bkz: nerede o eski troller/#18750977)
(bkz: uludağ sözlük ün azgın yazarları/#18730235)
(bkz: hayata at gözlükleriyle bakan yazarlar/#18621415)
(bkz: uludağ sözlük atatürk ü karalama timi)